NOGOMET

EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE Zmajevi veliki favoriti protiv Izraela na Bilinom Polju

U petak utakmica u Zenici

Autor:A. Vr.

10.6.2015

Za dva dana u Zenici na stadionu Bilino polje, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za EURO.

Naime, naši igrači ako žele da izbore Evropsko prvenstvo u Francuskoj nemaju prava na kiks protiv Izraela.

U taboru Zmajevavlada veliki optimizam. Mnogi smatraju da smo kvalitetniji od reprezentacije Izraela, a tako misle i kladionice širom Evrope, pa i naša Lutrija BiH.

Kvota na pobjedu Bosne i Hercegovine u Lutriji BiH iznosi 1.70 (osnovna ponuda). Za remi je ponuđen koeficijent 3.40, a na trijumf gostiju 4.60.

Slične kvota i u najvećim evropskim kladionicama. Neke nude i čak manju kvota na trijumf Zmajeva, pa BET365 nudi 1.57 na nas, a čak 5.50 na Izrael.

Podsjetimo, igrački kadar Zmajeva od jučer je snažniji za Semira Štilića i Stojana Vranješa koji su se priključili pripremama reprezentacije.

5576a7fb-8454-4d4b-ac22-42abb0094cfb-trening2-718x446

Trener asistent Igor Janković prije treninga je izjavio: "Svaka naredna utakmica za nas je finalna. Nemamo pravo na grešku i najbolje bi bilo kada bismo postigli gol u ranoj fazi utakmice što bi nam olakšalo stvari, ali bitno je da pobijedimo bilo kako. Izrael je dobra ekipa, dugo su zajedno i koriste svaku priliku da ugroze protivnika. Moramo uspostaviti našu igru i neće biti problema."

Predstavnicima medija se obratio i reprezentativac Anel Hadžić: "Predstoji nam najbitnija utakmica i dobro se spremamo u odličnoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Nakon teškog poraza u Izraelu želimo da se osvetimo i moramo dati svoj maksimum."

Hadžiću ne predstavlja problem igranje na bilo kojoj poziciji: "U službi tima igraću na bilo kojem mjestu koje selektor odredi."

Edin Cocalić je dugo igrao u izraelskom prvenstvu i zna od koga prijeti najveća opasnost: "Očekujem da pobijedimo jer nam bilo koji drugi rezultat ne odgovara. Izrael ima dobrih igrača poput Zahavija, Damarija i Ben Haima. Brzi su i nezgodni za čuvanje. Ipak, Izrael nema igrače kvalitetne poput naših i sve će zavisiti od nas. Trebamo što više da ih pritisnemo od samog početka. Prošla utakmica sa njima nije realan odraz snaga, sada smo u boljoj situaciji i mislim da ćemo pobijediti."

Pobjedu očekuje i Haris Medunjanin:"U prvoj utakmici smo izgubili 3:0 i to nam se ne smije ponoviti. Sada ćemo biti kompletniji i biće sve bolje po nas. Na našem terenu je teško svima igrati i očekujem da pobijedimo. Bolja smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu."