NOGOMET

OPTIMIZAM U REPREZENTATIVNOM TABORU "Zmajevi" žele pobjedu nad Izraelom

Održana konferencija za medije u Zenici

D.PAŠALIĆ

9.6.2015

10:41 "Zmajevi" su jutros obavili treći trening u sklopu drugog dijela priprema, za utakmicu protiv selekcije Izraela.

Nakon obavljenog prvog dijela priprema u Sarajevu, "Zmajevi" su stigli u Zenicu gdje će biti maksimalno skoncentrisani na predstojeći susret, a za koji su svjesni da ne smiju biti poraženi.

Tako je sva pažnja usmjerena na što bolju i kvalitetniju spremnost igrača, a koji će dati svoj maksimum na travnjaku Bilinog polja, a podrškom sa prepunih tribina optimisti su kako će upisati pobjedu i tri boda.

Danas su obavili svoj treći trening na Trening kampu NSBiH, a ukupno će u Zenici u okviru drugog dijela priprema obaviti sedam treninga, dok će posljednja dva treninga u srijedu i četvrtak obaviti na "Bilinom polju" u terminu igranja utakmice.

10:25 Nakon što su završili prvi dio priprema u Sarajevu, nogometaši BiH jučer su stiglu u Zenicu kako bi nastavili svoje pripreme za meč protiv izraela. Tako je jutros prije početka trećeg treninga "Zmajeva" upriličena konferencija za medije, na kojoj su se obratili pomoćnik selektora Igor Janković, Anel Hadžić, Edin Cocalić i Haris Medunjanin.

img-5709

- Na utakmicu ćemo izaći maksimalno agresivno, igrači su zdravstveno sposobni, a Vranješ je od danas spreman za rad. Taktiku i igrače još uvijek analiziramo, imamo nedoumicu za dva-tri igrača, ali sve ćemo riješiti do utakmice. Očekujemo da ćemo uz podršku navijača na "Bilinom polju" upisati tri boda i veoma značajnu pobjedu. Ko god istrči na teren dat će svoj maksimum i neće se sigurno osjetiti ako neko od tih igrača nije igrao u prethodnom periodu - kazao je Igor Janković, pomoćnik selektora.

Anel Hadžić istakao je kako će opravdati očekivanja gdje god selektor odluči da ga postavi da igra, te da će dati svoj maksimum kako bismo upisali pobjedu.

- Svi znamo šta nas očekuje, Izraelci su veoma jaka ekipa, ali mislim da ih trebamo pritiskati što više i da je na nama da postignemo rezultat. Mislim da će atmosfera biti "ratnička", te da ćemo se moći revanširati Izraelu i zabilježiti pobjedu na svom terenu - kazao je Edin Cocalić.

Na samom kraju obratio se i Haris Medunjanin, koji je već igrao protiv reprezentacije Izraela, kazavši da im pobjeda ne bi trebala biti problem i da moraju pametnom igrom ostvariti rezultat u korist "Zmajeva".

Potom su se reprezentativci uputili na trening, kojem će prisustvovati i nogometna reprezentacija dijabetičara BiH.