NOGOMET

MUJDŽA Puno bi nam značila pobjeda na prepunom Bilinom polju

Reprezentativci BiH optimisti pred susret sa Izraelom

D. PAŠALIĆ

8.6.2015

Nogometni "Zmajevi" počeli su još jučer pristizati u Zenicu, kako bi nakon dvodnevne pauze nastavili pripreme na Trening kampu NSBiH u Zenici.

Tako je danas obavljena konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener golmana Enver Lugušić, Mensur Mujdža i Avdija Vršajević.

lugusic

Lugušić: Povreda Vranješa nije teža

- Sve sam učinio da čuvari mreže budu spremni, prvi naš golman Begović odlično je radio zajedno sa ostalima, te želi dokazati svima da je najbolji - kazao je Lugušić.

Dodao je kako je Ognjen Vranješ na treningu dobio lakši udarac, ali za sada nema razloga za zabrinutost.

- Nakon prvog dijela priprema u Sarajevu, sada smo u Zenici maksimalno skoncentrisani na Izrael budući da svi znamo šta moramo napraviti u toj utakmoci - kazao je Mujdža.
Svjesni su, dodaje Mujdža, kako im u ovoj utakmici igra isključivo pobjeda te će uložiti sto postotne napore da postignu svoj cilj.

vrsajevic

Avdija Vršajević pred novianrima

- Maksimalno ozbiljno se trenira, svi su maksimalno spremni za utakmicu i nastojat ćemo dati sve od sebe. Puno bi nam značila pobjeda na prepunim Bilinom poljem, za dalji tok kvalifikacija, a sa osvojena tri boda dobili bismo ogroman dalji motiv za dalje - kazao je Mujdža.