NOGOMET

OKUPILI SE NOGOMETNI ZMAJEVI Nakon Zukanovića, otkazao i Cimirot

Pred odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama protiv Izraela

A. TIRO

3.6.2015

Danas su se u ilidžanskom hotelu Hercegovina okupili nogometni reprezentativci pred odlučujući susret kvalifikacija za EURO 2016. godine i utakmicu protiv Izraela.

Naši nogometni reprezentativci u dobro raspoloženju su smjestili u svoju stalnu bazu, a optimizma pred utakmicu im ne manjka.

Jedan od igrača od kojih se najviše očekuje je svakako Miralem Pjanić, koji je danas po dolasku rekao kako se u predstojećoj utakmici sa Izraelom nada pobjedi i nastavku borbe za EURO.

"U prvoj utakmici u Izraelu smo loše igrali svi. Bilo je mnogo igrača koji su bili povrijeđeni, jednostavno loše smo igrali. Ovaj put je situacija potpuno drugačija. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu", rekao je Pjanić, po dolasku u hotel Hercegovina.

Selektor naše nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević je izjavio kako je većina igrača došla na okupljanje, a da je prvi trening našeg nacionalnog tima zakazan za danas u 17:30 sati.

"Pripremat ćemo se najbolje što možemo za utakmicu protiv Izraela. Svakako da se moramo dobro potruditi. Neki od igrača su otpali zbog povreda, ali ovi koji su ostali će sasvim sigurno dati sve od sebe kako bi slavili protiv Izraela. Učinit ćemo sve da dođemo do našeg cilja", rekao je Baždarević.

Treba naglasiti kako zbog povreda za susret protiv Izraela, Baždarević neće moći računati na Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota.

okupljanje-reprezentacije-uoci-utakmice-sa-izraelom-08-is

Misimović po dolasku na pripreme nacionalnog tima

Također, pripremama se priključio nekadašnji reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović, koji sada ima ulogu tim koordinatora, a za kojeg je selektor Baždarević rekao da će ga sigurno "skinuti" u dres i obuti kopačke.

Susret se igra 12. juna u Zenici.