BIH

NA DAN PAPINE POSJETE Pročitajte kakva će biti dinamika odvijanja saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Sveti Otac u posjetu BiH dolazi 6. juna

D. K.

2.6.2015

Rukovodilac saobraćajnog osiguranja odredio je dinamiku odvijanja sobraćaja u Kantonu Sarajevo (KS), povodom posjete Sarajevu Svetog Oca, pape Franje, zakazane za 6. juni.

U vremenskom periodu od 8 do 10 sati doći će do privremene potpune obustave saobraćaja od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do zgrade Predsjedništva BiH, ulicama Kurta Schorka, Stupska petlja, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Hiseta, Hamze Hume, Obala Kulina bana, Reisa Džemaludina Čauševića, Maršala Tita i Alipašina.

Od 10 do 16.30 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja na svim saobraćajnicama od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Tehničke škole.

Od 10 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja ulicom Obala Kulina bana od mosta Skenderije do Vijećnice.

U vremenskom periodu od 9.30 do 13 sati doći će do privremene potpune obustave saobraćaja od zgrade Predsjedništva BiH do stadiona Koševo, ulicama Maršala Tita i Alipašina, saobraćaj motornih vozila iz pravca Vogošće bit će preusmjeravan na raskrsnici ulica Jukićeva-Alipašina, u ulicu Jukićeva.

Od 11 do 12 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja od Vijećnice do Higijenskog zavoda.

Od 12 do 13.30 sati izvršit će se privremena potpuna obustava saobraćaja od stadiona Koševo do rezidencije Apostolskog nuncija, odnosno u ulicama Alipašina, Maršala Tita, Dalmatinska, Mehmed paše Sokolovića, Pehlivanuša, Muse Ćazima Ćatića i Josipa Štadlera.

Saobraćaj motornih vozila u ulici Alipašina i drugim ulicama u neposrednoj blizini stadiona Koševo, bit će uspostavljen nakon što vjernici bezbjedno napuste navedeno područje. O vremenu normalizacije režima saobraćaja odlučit će rukovodilac saobraćajnog osiguranja.

Od 13.30 do 15.30 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja na svim saobraćajnicama osim u ulicama Mehmed paše Sokolovića, Pehlivanuša, Muse Ćazima Ćatića i Josipa Štadlera.

U vremenskom periodu od 15.15 do 17.15 sati izvršit će se privremena potpuna obustava saobraćaja od rezidencije Apostolskog nuncija do Katedrale Srca Isusova, ulicama Mehmed paše Sokolovića, Pehlivanuša, Muse Ćazima Ćatića, Josipa Štadlera, Mula Mustafe Bašeskije, Ćemaluša, saobraćaj motornih vozila iz pravca Barščaršije bit će preusmjeravan na raskrsnici ulica Mula Mustafe Bašeskije - Logavina.

U vremenskom periodu od 16.30 do 18.30 sati izvršit će se privremena potpuna obustava saobraćaja od Katedrale Srca Isusova do Franjevačkog međunarodnog studenskog centra na Grbavici, ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Ćemaluša, Maršala Tita, Vrbanja i Zagrebačka.

Od 17.30 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja na cijelom području općina Centar i Stari Grad, u isto vrijeme uspostavit će se redovan režim odvijanja tramvajskog saobraćaja na relaciji Baščaršija-Željeznička stanica.

U vremenskom periodu od 17.30 do 18.30 sati izvršit će se privremena potpuna obustava saobraćaja od Grbavice do Otoke, odnosno ulicama Zagrebačka, Grbavička, Hamdije Čemerlića, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, most Otoka, Prijedorska, Brčanska, Žrtava fašizma.

U istom vremenskom periodu saobraćaj motornih vozila iz pravca Ilidže preusmjeravat će se u ulicu Bajrama Zenunija na raskrsnici sa ulicom Bulevar Meše Selimovića.

Od 18.30 sati uspostavit će se redovan režim saobraćaja od Vijećnice do Čengić Vile, gdje će se na raskrsnici ulica Džemala Bijedića i Dr. Fetaha Bećirbegovića, saobraćaj motornih vozila preusmjeravati u ulicu Džemala Bijedića.

U vremenskom periodu od 18.30 do 20 sati izvršit će se privremena potpuna obustava saobraćaja od Nadbiskupijskog centra za mlade na Otoci do Međunarodnog aerodroma Sarajevo i to ulicama Žrtava fašizma, Brčanska, most Otoka, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Stupska petlja, Kurta Schorka.

U istom vremenskom periodu saobraćaj motornih vozila iz pravca Hadžića bit će preusmjeravan kroz naselje Ilidža prema naselju Butmiru i Hrasnica, dok će saobraćaj motornih vozila iz pravca Trnova biti preusmjeravan na MEL Kula, kroz naselje Dobrinja.

Rukovodilac saobraćajnog osiguranja u zavisnosti od sigurnosne situacije na terenu zadržava mogućnost odstupanja od planirane dinamike odvijanja režima saobraćaja, saopćio je MUP KS.