GLOBUS

POTRESNA ISPOVIJEST Polivali su me vrućom vodom, a dok su me silovali morala sam da recitujem molitvu!

Oteli ih džihadisti Islamske države

(Am. K.)

1.6.2015

Djevojka (17) iz plemena Jazidi ispričala je veoma potresnu ispovijest koja je užasnula svijet. Nju i njenu sestru oteli su džihadisti Islamske države, držali ih zatočene i iživaljavali se nad njima na najbrutalnije moguće načine.

Otkriva da je bila žrtva silovanja, bičevanja, kao i to da su je otmičari polivali vrelom vodom kako se ne bi protivila njihovim zahtjevima. Također navodi da su je tokom zlostavljanja tjerali da recituje molitvu.

Zlostavljana djevojka je trenutno trudna, a nosi dijete jednog od svojih mučitelja.

– Tukao me je i uvijek bi pored njega bio bar još jedan muškarac kada bi imao seks sa mnom – rekla je nesretna devojka za “Daily Mail”.

Ona je dodala da su djevojke koje nikada nisu imale seksualne odnose imale poseban “tretman”.

– Djevice su izdvojene i odvedene u sobu sa 40 muškaraca. Pokazivali bi koju žele. Mislila sam da ću možda imati sreće da me izbjegnu jer nisam bila lijepa kao ostale. Prevarila sam se. Dok su nas odvodili majka je čupala kosu i vrištala – ispričala je djevojka za medije.

Poslije devet mjeseci mučenja, otmičari su ubijeni, a djevojke su pobegle… Međutim, tragovi ovog nasilja, zauvijek će ostati “zapisani” u njihovim dušama.