OSTALI SPORTOVI

Zeničanin Kristian Šaula na Svjetskom prvenstvu u Street Workoutu

Ostvario najbolje rezultate na takmičenju u Banjaluci

D. Pa.

30.5.2015

Na održanom državnom prvenstvu u Street Workoutu u Banjaluci, Zeničanin Kristian Šaula osvojio je prvo mjesto u disciplini Freestyle. Valja istaći kako su na prvenstvu sudjelovali takmičari i iz Zvornika, Tuzle, Bijeljine, Trebinja i Banjaluke, a radi se o gimnastici na otvorenom koja se može izvoditi na ulici, parkovima i prirodi. Savladavanjem tjelesne težine, nastoje se izvoditi razni atraktivni elementi.

Postignutim rezultatom Kristian je ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo u Street Workoutu, a koje će se održati u Moskvi gdje će mladi Zeničanin braniti boje BiH. Za njega je ovo veliki trenutak u njegovom dugogodišnjem bavljenju Street Workoutom, a na predstojećem takmičenju nastojat će dati svoj maksimum kako bi ostvario što bolji plasman.

- Iako je bilo dosta dobrih takmičara, uspio sam ostvariti pobjedu koja mi je omogućila put na takmičenje u Rusiju. Definitivno je taj izazov veoma značajan za mene, tako ću svakodnevnim naporima i treninzima nastojati otići što spremniji. Vremena još uvijek ima, budući da je takmičenje u julu, stoga ću se odmah okrenuti pripremama kako bih se u Zenicu i BiH vratio s još jednom nagradom - kazao je Kristian za "Avazov" portal.