NOGOMET

Mulalić: Najvažnije je da savladamo Čelik

Edis Mulalić uoči utakmice Željezničara u Zenici

Z. Š.

30.5.2015

Stručni štab Željezničara susreo se s nekoliko problema uoči posljednje utakmice sezone protiv Čelika. Nakon što su ostali bez Nede Turkovića, koji mora operirati ligamente koljena, u Zenici definitivno neće biti Eldara Hasanovića, koji je zbog povrede lože propustio i utakmicu protiv Travnika.

Kerim Memija je došao rovit s utakmica juniorske reprezentacije, a na jučerašnjem treningu ponovo je osjetio bolove pa je njegov nastup neizvjestan.

- Nismo kompletni, ali ćemo opet sastaviti dobru ekipu, koja može napraviti dobar rezultat - kaže trener Željezničara Edis Mulalić.

Ekipa s Grbavice može čak i do šampionske titule ako pobijedi Čelika, a Sarajevo ne osvoji tri boda protiv Slobode.

- Najvažnije je da savladamo Čelik, a ako komšije kiksaju na Koševu, to će biti samo dodatni bonus za nas. Cilj prije sezone, plasman u Evropu, ostvarili smo još prije dva kola tako da možemo igrati opušteno. 

Sarajevo ima mnogo veći pritisak. Najavljivali su duplu krunu, ali nisu ostvarili cilj tako da bi im gubljenje i ove titule bilo katastrofa. Uložili su milione u svoju ekipu, dok smo mi išli u totalni remont i promovirali nekoliko juniora. Iskreno, nismo ni slutili da ćemo se boriti za titulu, a evo, uoči posljednjeg kola još smo u igri - rekao je nekadašnji kapiten "Plavih".

Navijači Željezničara "Manijaci" organizirano će, autobusima i automobilima, putovati na utakmicu u Zenicu.