NOGOMET

Promovisana knjiga o nogometnom klubu Travnik

Prepuna velika sala općine

Redakcija

30.5.2015

U Travniku sinoć je održana promocija knjige „Nogometni klub Travnik 1994-2014“, autora Samira Pinje. Velika sala zgrade Općine bila je pretijesna za sve koji su željeli prisustvovati ovoj promociji, a prisutne je u ime Općine pozdravio Semin Konjalić, dok je predsjednik NK Travnik Nihad Selimović autoru knjige poklonio sliku-bakrorez. 

Recenzenti knjige bili su poznati nogometni treneri Miroslav Ćiro Blažević i Dragan Jović, a voditeljica programa Rahela Čabro pročitala je njihiove pozdrane telegrame:

- Dragi moji Travničani, jako mi je žao što večeras, zbog porodičnih obaveza, nemam privilegiju prisustvovati slavlju mog kluba i promociji nove knjige koju je maestralno sklopio naš sportski novinar Samir Pinjo, kojem čestitam i želim mnogo novih uspjeha u karijeri. Sve vas mnogo pozdravlja i voli vaš Ćir - poručio je Ćiro okupljenima. 

Pored njega, Dragan Jović, Nedžad Selimović i Adnan Hodžić, također su izrazili zadovoljstvo knjigom. 

- Dragi sugrađani, bili smo jako obradovani kada smo u Angoli čuli da je objavljena nova knjiga o našem klubu, ali i sjetni da nismo večeras sa vama. Našem Samiru čestitamo i zahvaljujemo što nas je obradovao novim sportskim djelom. Za desetak dana završava prvenstvo Angole, gdje radimo kao treneri i veselimo se skorom dolasku u naš Travnik - poručio je trojac. 

Promotori knjige bili su bivši reprezentativac i jedan od trenera selekcije BiH Vlatko Glavaš i sportski novinar i književnik Muhamed Bikić.

U zabavnom dijelu programa na harmonici nastupio je profesor Seda Smajiš. Autor knjige Samir Pinjo je tokom izlaganja više puta prekidan je gromoglasnim aplauzom prisutnih koji su mu čestitali od srca i poželjeli mnogo sreće u daljem radu.