NOGOMET

Marinu Popoviću poziv za U21 reprezentaciju i plaketa "Ponos Robijaša"

Postigao odlične rezultate

D.P.

29.5.2015

Dvadesetogodišnji Marin Popović, nogometaš zeničkog Čelika, u sezoni 2014/2015 postigao je odlične rezultate, a koji nisu ostali nezapaženi.

Naime, selektor U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović, danas je objavio spisak mladih reprezentativaca BiH koji će 5. juna u Čitluku odigrati prijateljski meč sa Crnom Gorom, a potom 13. juna i kvalifikacioni susret u Norveškoj.

Na spisku reprezentativaca našao se i perspektivni nogometaš Čelika, koji je sa šest postignutih golova najbolji strijelac Čelika ovog proljeća.

- Imali smo jedno okupljanje gdje smo trenirali deset dana i odigrali dvije utakmice, te sada imam bolji uvid u kvalitet ovog tima. Sada imamo i četiri igrača koja nisu bila na prošlom okupljanju - kazao je selektor Nestorović.

Popović je osim ovog značajnog poziva za njegovu sportsku karijeru danas dobio i plaketu Udruženja 'Robijaši 1988', koje mu je uručeno na održanoj konferenciji za novinare.

Naime, kao najborbenijem igraču ove sezone Popoviću je uručena plaketa pod nazivom "Ponos Robijaša", a koja je pored poziva za U21 reprezentaciju BiH, veliki doprinos i motiv za još veće zalaganje na travnjaku.