BIH

SDP TUZLA Husagić, Toromanović i Hapa su iznijeli klevete

Gradska izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH

Autor:A. H.

29.5.2015

U povodu današnjeg istupa grupe nezadovoljnih članova SDP-a, izrečenih  na pres konferenciji u sjedištu SDP u Tuzli, saopćenjem za javnost oglasila se Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla.

Navode da je upravo Kantonalna izborna komisija SDP Tuzla imala zakazanu redovnu press konferenciju u press Sali SDP BiH Tuzla sa početkom u 11.00 sati, te da je  grupa “u kojoj su bili Ramo Husagić, Mirzet Toromanović i osoba koju su oslovljavali sa Hapa” zauzeli  salu press centra čime su, kako navode, onemogućili održavanje unaprijed zakazane press konferencije Kantonalne izborne komisije SDP BiH Tuzla.

- Iskoristivši prisustvo ranije pozvanih novinara iznijeli su niz kleveta i grubih uvreda na račun regularnosti predstojećih izbora i na račun kandidata Envera Bijedića i Slađana Ilića kao i cjelokupnog rukovodstva SDP BiH. Gradska izborna komisija SDP BiH Tuzla i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla odlučno demantuju sve iznesene zlonamjerne navode i klevete, te još jednom podsjećaju da je popis birača sačinjen od članova SDP BiH, koji su se uredno i u roku reevidentirali i platili članarinu, a sve u skladu sa Statutom SDP BiH, odlukama 3.Vanrednog Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH - navode iz Gradske izborne komisije SDP BiH Tuzla.

U saopćenju upozoravaju da kampanja za unutarpartijske izbore mora biti vođena u skladu sa odlukama Glavnog obora SDP BiH te da se ni u kom slučaju, istupanjem pojedinaca, ne smije dozvoliti narušavanje partijskog jedinstva.

- Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla napominju da je uvođenjem principa “jedan član - jedan glas” postignuta visoka demokratizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine koju niti jedna stranka u BiH nema - stoji u saopćenju uz poziv svom članstvu da se u nedjelju 31.maja odazove na izbore I glasa na svojim biračkim mjestima.