CRNA HRONIKA

Ademir Pezo ostaje na slobodi, Tužilaštvo KS će se ponovo žaliti

Kantonalni sud u Sarajevu donio rješenje

Autor:A. Ka. /A.U.

29.5.2015

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se odbija prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu za određivanje pritvora Ademiru Pezi (27) iz Sarajeva, koji je optužen da je 5. novembra prošle godine u sarajevskom naselju Vratnik hicama iz pištolja usmrtio Vedada Bajricu (37).

Ova informacija za ''Dnevni avaz'' potvrđena je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, gdje su dodali kako su Pezi izrečene mjere zabrane, odnosno obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu te zabrana sastajanja sa određenim osobama.

- Dana 29.05.2015. godine u 12,00 sati Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je zaprimilo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim se ponovo odbija prijedlog za određivanje pritvora prema optuženom Pezo Ademiru  i određuju se neke od mjera zabrana.

Iz obrazloženja rješenja proizilazi da Kantonalni sud u Sarajevu smatra  da je u konkretnom slučaju mjera pritvora prema optuženom Pezo Ademiru ostvarila svoju svrhu, te da nije neophodno da se prema istom ponovo određuje pritvor odnosno da se svrha može postići primjenom mjera zabrane. 
Dakle, sud ponovo nalazi da u konkretnom slučaju nema stvarne opasnosti ugrožavanja javnog reda puštanjem na slobodu optuženog Pezo Ademira.

Naravno, tužilaštvo radi na pismenoj izradi žalbe na ovakvu odluku Kantonalnog suda u Sarajevu - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.