LIFESTYLE

VIŠE OD MILION KLIKOVA ZA PAR SATI Pogledajte parodiju u koju se zaljubio svijet

Film Kung Fury slavi čuvene kinematografske uretke

(A. Vr.)

29.5.2015

Film Kung Fury slavi čuvene kinematografske uretke koji su obilježili osamdesete, a jedinstven je po tome što je redatelj David Sandberg novac prikupio od publike koju je oduševio trailer.

Kung Fury, željno iščekivana polusatna parodija koja slavi trash filmove iz osamdesetih, objavljen je u noći s četvrtka na petak na YouTubeu i već ima preko milion pregleda!

Riječ je o filmu jednistvenom po tome što su ga financirali njegovi obožavatelji, njih 17 hiljada, koji su ga toliko silno htjeli vidjeti da su unutar godinu i pol dana skupili preko 630.000 dolara.

Naime, sve te ljude je oduševio trailer koji je postavljen na YouTube 26. decembra 2013. godine (10 miliona pregleda), pa budući da autor filma David Sandberg nije imao finansijskih sredstava ga u cijelosti snimi, oni su se uključili u projekt i skupili novac.

Posebnost filma je i to što je zbog silnog interesa gotovo mimo protokola premijerno prikazan na nedavnom filmskome festivalu u Cannesu, ali i činjenica da gledatelji već nagovaraju reditelja da pokrene novu kampanju na Kickstarteru kako bi snimio nastavak.

Što se samog filma tiče, njegova je radnja tako tipična za osamdesete, te nam autor kroz pola sata vrhunske zabave donosi priču o osvete željnom detektivu Kung Furyju.

Koga želi osvetiti, kako i tko je glavni negativac pustit ćemo vas da pogledate sami, mi ćemo dodati još tek toliko da se Sanberg potrudio da i muzička podloga bude prigodna te da glavnu temu "True Survivor" u filmu izvodi neprikosnovena zvijezda tog desetljaća David Hasselhoff, prenosi dnevnik.hr.