NOGOMET

Nestorović objavio spisak igrača za mečeve s Crnom Gorom i Norveškom

Selektor "U21"

Fena

29.5.2015

Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije BiH Darko Nestorović objavio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski meč s Crnom Gorom i kvalifikacijski s Norveškom.

Reprezentacija BiH započinje nastup u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo u teškoj grupi sa selekcijama Engleske, Norveške, Švicarske i Kazahstana. U prvom meču 13. juna će imati teško gostovanje kod jednog od favorita grupe - Norveške.

- Vjerujem da ova reprezentacije može ostvariti dobar rezultat, bez obzira što je grupa teška. Upoznat sam s prilikama u Norveškoj, jer sam dobar dio igračke karijere proveo u toj zemlji. Mi smo u dosadašnjem dijelu priprema i okupljanja ispunili cilj, a to je da stvorimo kostur ekipe. U svakom slučaju bio bih zadovoljan da se iz Norveške vratimo neporaženi - izavio je selektor BiH na današnjoj konferenciji za medije.

Na Nestorovićevom spisku se nalaze se Kenan Pirić, Nemanja Trkulja, Goran Karačić, Adis Omerbašić, Kerim Memija, Haris Hajradinović, Alem Merajić, Marko Mihojević, Luka MIetić, Miloš Šatara, Jozo Špikić, Damir Sadiković, Amir Hadžiahmetović, Samir Radovac, Armin Ćerimagić, Fedor Predragović, Nikola Jelisić, Josip Ćorluka, Marin Popović, Semir Musić, Amar Rahmanović, Riad Bajić i Armin Hodžić.

Mladi bh. nogometaši 5. juna će igrati s Crnom Gorom, a 13. juna gostuju Norveškoj.