CRNA HRONIKA

Potraga za nestalim Samidom Ibrišimovićem i dalje bez rezultata

Nestali Samid visok je oko 185 centimetara, ima crnu kratko ošišanu kosu

O. Mujkić

29.5.2015

Desetodnevna intenzivna potraga za nestalim Samidom Ibrišimovićem iz Tinje kod Srebrenika i dalje je bez bilo kakvih konkrentih rezultata. Kao što smo već pisali, ovaj 52-godišnjak iz svoje kuće izašao je u utorak, 19. maja 2015. godine oko 06.30 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Dan nakon je što otišao od kuće, telefonom se javio supruzi Dervi i kratko saopćio da se nalazi u Tuzli i da namjerava izvršiti samoubisto, te da ga mogu pronaći na loklaitetu izletišta Ilinčica. Njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici i Općinskom štabu civilne zaštite Srebrenik, a članovi porodice s poznanicima svakodnevno tragaju za njim.

Do sada su više puta pretražili lokalitet poznatog tuzlanskog izletišta Ilinčica s kojeg se posljednji put telefonom javio, ali, nažalost, svi njihovi dosadašnji napori ostali su bez rezultata. Zbog toga su se članovi porodice obratili za pomoć policiji, strukturama Civilne zaštite, medijima i građanima.

Nestali Samid visok je oko 185 centimetara, ima crnu kratko ošišanu kosu, a prilikom odlaska od kuće na sebi je imao plavu majicu i smeđe pantolone.

Članovi porodice mole sve one koji evenutalno imaju neke informacije o nestalom Samidu da se jave u najbližu policijsku stanicu ili da kontaktiraju porodicu na telefone: 062-587-890 i 062-250-752.