NOGOMET

Sloboda na Koševo dolazi bez petorice standardnih igrača

Za posljednji meč sezone

E. M.

29.5.2015

Bez obzira što su odavno izborili opstanak u ligi i što će na neki način posljednji meč na Koševu protiv Sarajeva igrati rasterećeno, igrači Slobode će ipak, odigrati veliku utakmicu. Pruža im se velika prilika da u svojim karijerama upišu nastup pred vjerovatno rekordnim brojem navijača i to je za svakog igrača poseban gušt.

Ipak, tu sreću neće imati petorica igrača koja su u dosadašnjem dijelu sezone imala vrlo dobar učinak. Zbog tri žuta kartona izostat će Nenad Kiso i Haris Mehmedagić, a zbog crvenog neće biti napadača Mersudina Ahmetovića. Na povredu aduktora se žali Dilaver Zrnanović, a porodičnih problema ima Muhamed Mujić. Sva nabrojani fudbaleri su vrlo bitni u koncepciji trenera Husrefa Musemića, koji će do subote morati potražiti alternative za kažnjene igrače.

Zanimljiv podatak je upravo vezan za trenera Musemića, koji je davne 2007. godine, upravo sa ekipom Sarajeva osvojio posljednju titulu bordo tima. Sve do sada, ekipa Sarajeva je bezuspješno gradila put ka osvajanju titule i u posljednjoj utakmici prvenstva, kako sada stvari stoje, bordo tim je blizu osvajanja prvenstva, nakon osam godina posta.

- Emocije posebno rade kada je riječ o Sarajevu i one su sigurno pojačane. Međutim, Sarajevo je iz više razloga favorit u utakmici sa Slobodom. Našim igračima se na neki način pruža jedinstvena prilika da zaigraju pred punim Koševom i to je u svakom slučaju jedna lijepa fudbalska priča. Zapravo, bit će to veliki izazov za naš tim. Mi ćemo pokušati parirati Sarajevu i da na neki način dokažemo da naši dosadašnji rezultati nisu slučajni. Nećemo biti kompletni, ali šta je tu je - rekao je Musemić, koji je prije osam godina, 27. maja proslavio titulu Sarajeva,koje je u posljednjem kolu na Koševu sa 5:1 savladalo Radnik iz Bijeljine.

U subotu će biti na suprotnoj strani, na klupi Slobode biti upravo Husref Musemić, koji je od svog dolaska zimus upotpunosti preokrenuo stanje na Tušnju, pa je Sloboda pravo osvježenje drugog dijela sezone. Osim Musemića, koji je godinama uspješno kao igrač, a kasnije i kao trener gradio karijeru u Sarajevu, i njegov asistent u stručnom štabu, Mirsad Dedić nosi lijepe uspomene, s obziom da je u Sarajevu, s prekidima, proveo punih deset godina.