NOGOMET

Ahmetović: Žao mi je što neću igrati na Koševu

Igrač Slobode pred duel s Sarajevom

E. M.

29.5.2015

Svoju minutažu na utakmici protiv Mladosti iz Velike Obarske, Mersudin Ahmetović je maksimalno iskoristio. I bio je kreator rezultatskog preokreta, jer je sa dva uzastopna gola potopio nade gostiju ,ali demantovao sve na stadionu. Sloboda je na kraju vrlo dramatične utakmice ostvarila još jednu pobjedu, a osvojen je jubilarni, 40. bod.

Ovi golovi su mi posebno važni. Bio sam jako motivisan i osjećao sam se dobro. Zapravo , svi igrači su se zainatili nakon što smo mlako i slabo ušli u utakmicu. Proradio je inat, smogli smo snage za veliki preokret i svi smo sretni zbog pobjede – kaže Ahmetović.

Ovo je njegov ukupno treći pogodak u Slobodi,a nad njemu je napravlejni penal u Vrapčićima, protiv Veleža, u kjojem su Tuzlaci slavili sa 1:0. Međutim, Ahmetović kao iskusni fudbaler žali što neće istrčati na prepuno Koševo, u koje se sastaju Sarajevo i Sloboda.

Pa bit će to velika utakmica. Najavljuje se puno Koševu i sada mi je sa ove distance jako žao što neću biti na terenu. To će svakako biti poseban motiv za sve , jer rijetko se u našoj ligi , osim derbija, može okupiti toliki broj gledalaca. Mene je koštao drugi žuti karton protiv Mladosti. Ipak, bodrit ću svoje kolege na toj utakmici – kazao je Ahmetović.

Napadač Tuzlaka je jedan od najiskusnijih igrača Slobode, koji je svojevremeno svoju uspješnu karijeru gradio i u velikoj Rusiji.