VIJESTI

GRAPSKA Za gradnju "mudžahedinskog" puta novac dali i Srbi i Bošnjaci

Za put do Lukavice postoji uredna dokumentacija

N. L.

29.5.2015

Mještane naselja Grapska ponovo je uznemirilo prozivanje na njihov račun, a od strane sugrađana.

Naime, mještani su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici istaknuli demant na navode koji su se javili od strane gledatelja televizijske emisije "Puls", koju emituje BN televizija. U pomenutoj emisiji javio se jedan od gledatelja, izvjesni Stanko iz Doboja, koji je tražio da se ispita legalnost gradnje puta od naselja Grapska do naselja Lukavica.

Gledatelj je, također, naveo kako se radi o putu koji "izgrađuju mudžahedini", a u svrhu realizacije svojih "terorističkih“ aktivnosti".

put-grapska

Voditelj emisije je pozvao Ministra sigurnosti da se ispita legalnost izgradnje puta.

Mještani Grapske u potpunosti demantuju optužujuće navode ističući da put gradi Mjesna zajednica Grapska, da za njegovu izgradnju postoji uredna dokumentacija, te da je načelnik općine Obren Petrović za izgradnju istoga donirao bager i tegejac.

Oni dodaju kako je na sanaciji klizišta na tom putu učestvovao i UNDP, kao i da bošnjaci nisu jedini koji su učestvovali u toj izgradnji. U prilog svom demantu mještani Grapske su priložili i spisak osoba koje su učestvovale u izgradnji puta, iz kojeg se jasno vidi da put nije "bošnjački", a pogotovo ne teroristički.