BIH

Otvoreni "Dani Srebrenice"

Pod motom "Igrom i pjesmom za mir"

Autor:Srna

28.5.2015

Tradicionalna privredna i kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice 2015" otvorena je večeras u srebreničkom Kulturnom centru i održava se pod motom "Igrom i pjesmom za mir".

U kolaž programu na otvaranju učestvovali su mališani iz obdaništa "Poletarac", članovi dječijeg folklornog ansambla Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović" i njegova ritmička sekcija, te hor "Superar" iz Srebrenice. 

Sa otvaranja ove manifestacije, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo i predstavnici iz oblasti kulture i prosvjete u opštini, upućena je poruka da će Srebrenica uvijek biti grad mira, suživota i tolerancije.

Nakon zvaničnog otvaranja manifestacije održan je koncert narodne muzike u prepunoj sali ovdašnjeg Kulturnog centra.

Program manifestacije nastavlja se sutra otvaranjem izložbe fotografija i predstavljanjem stvaralaštva i kreativnosti mališana iz ovdašnjeg obdaništa "Poletarac", a u 19.00 časova glumci zeničkog pozorišta će odigrati humorističnu pozorišnu predstavu pod nazivom "Mujo, Suljo, Fata u društvu spektakla".  

Dvanaesta manifestacija ponudiće mnoštvo zanimljivih sadržaja sa više od 1.000 učesnika. U programu je predviđeno nekoliko pozorišnih predstava, organizovanje izložbi, koncerata i smotra folklora na kojoj će učestvovati po dva kulturno-umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske i BiH. 

Osim toga, biće priređene izložbe stvaralaštva, te proglašeni pobjednici konkursa za najbolje likovne i literarne radove osnovaca i srednjoškolaca o temi "Igrom i pjesmom za mir". 

U okviru "Dana Srebrenice" biće priređen mini sajam poslovnih ideja, takmičenja u fudbalu i košarci, tenisu, pecanju ribe na plovak, moto susreti, posjeta arheološkom nalazištu u Skelanima i gastro-festival. 

Manifestacija će trajati do 7. juna, a svojim sadržajnim programom pobuđuje veliko interesovanje ljubitelja kulture i sporta u ovom mjestu. 

Organizator "Dana Srebrenice" je opština, koja je izdvojila 20.000 KM iz budžeta za organizovanje ove manifestacije, u koju su uključene sve ustanove kulture, sportski klubovi, škole i predškolske ustanove, kao i nevladine organizacije koje djeluju u ovoj opštini.