BIH

Vlada LK ukida naknade za rad u radnim tijelima

Zaključeno na posljednjoj sjednici

Al. K.

28.5.2015

Na posljednjoj sjednici Vlada Livanjskog kantona usvojila je Odluku kojom se sve dosadašnje odluke o naknadama za rad u tim radnim tijelima Vlade stavljaju izvan snage 1. juna 2015. godine.

Odluka je donesena zbog ušteda u budžetu kantona. Vlada je usvojila i izvještaje o radu Uprave za ceste, Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva pravosuđa i uprave LK za 2014. godinu, kao i  programe rada za 2015. godinu Uprave za ceste, Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Uprave za civilnu zaštitu i Zavoda za zapošljavanje LK.

Vlada je odobrila i iznos od 590.499 KM Upravi za ceste LK za investicijsko održavanje cesta i mostova, te 7.000 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne politike za plaćanje servisa i popravku hematološkog brojača u Domu zdravlja Glamoč, kao i 1.000 KM iz tekuće rezerve u svrhu finansiranja troškova Komore zdravstvenih tehničara LK da u povodu Dana sestrinstva obave dodjelu licenci.

Ministar rada, zdravstva i socijalne politike Dragoslav Topić, iznio je informaciju o potrebi za osnivanjem ustanove za profesionalnu rehabilitaciju.