REGION

HRVATSKA Policija blokirala Markov trg

Ispred Banskih dvora okupili se branitelji

Autor:Fena

28.5.2015

Policija je blokirala prostor oko Markova trga gdje su se ispred Banskih dvora okupili branitelji koji traže razgovor s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, pa dio novinara nije mogao doći na konferenciju za novinare koju su u 19,15 sati najavili branitelji.

Oko Stare gradske vijećnice i okolnih ulica postavljene su barikade te na Markov trg policija ne propušta nikoga, čak ni novinare i turiste.

U tijeku je konferencija za novinare čelnika braniteljskog prosvjeda na kojoj će se znati koji će biti njihovi daljnji koraci.

Iz Vlade je najavljeno da razgovora s premijerom Zoranom Milanovićem u četvrtak neće biti, a ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić najavio da će, u skladu sa zakonom, nakon 22 sata branitelji biti uklonjeni s Markovog trga.

- Imamo informacije da će nas u 22 sata ukloniti, mi ne vidimo razloga za to jer ovo nije prosvjed - mi očekujemo razgovor. Mnogi su dali dijelove svog tijela za Hrvatsku i vidimo što kaže ministar Ostojić da će poslati policiju na branitelje. Imamo informaciju da se po hrvatskim gradovima spontano okupljaju branitelji - rekao je Đuro Glogoški, kako prenosi RTL.

- Žalosno je da je do ovoga došlo, ne postavljamo ultimatume, želimo razgovor s premijerom. Nadamo se da će premijer stići iz Rovinja do 22 sata i razgovarati s nama. Ovo nije prosvjed, ovo je jedna vrsta čekanja, mi čekamo premijera - rekao je Klemm za Novu TV.

Policajac je dao Josipu Klemmu i Đuri Glogoškom da potpišu i preuzmu prekršajnu prijavu zbog prosvjeda koji nije prijavljen, no oni su to odbili učiniti.