REGION

PRIŠTINA Uhapšena organizovana kriminalna grupa

Policijska akcija "Kristal"

Autor:Srna

28.5.2015

Kosovska policija uhapsila je sedam članova organizovane kriminalne grupe u akciji "Kristal", koja je po nalogu tužioca provedena na području Peći i Prizrena.

Policijska akcija, koja je pripremana nekoliko mjeseci, provedena je na 11 odvojenih lokacija u Prizrenu i opštini Peć i u njoj su uhapšeni kosovski Albanci K.K. (29), T.K. (19), Đ.K. (53), Đ.K. (19), B.B. (40), B.O. (27) i M.K. (55).

Od uhapšenih je zaplijenjeno 303.235 evra, 1.100 švajcarskih franaka, 2,7 kilograma zlata, šest komada oružja sa 224 okvira municije različitog kalibra, sedam automobila, dva policijska pendreka.

Oduzeto je i 13 mobilnih telefona, osam noutbuk računara i znatna količina drugog dokaznog materijala, saopštila je Kosovska policija.

Uhapšenima je određeno 48-časovno policijsko zadržavanje.

Direkcija za privredni kriminal iz Prizrena uhapsila je četiri lica osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja. Sa njima je obavljen preliminarni razgovor u policiji, a još četiri lica osumnjičena su da su umiješana u pribavljanje protivpravne koristi za sebe i drugog.

Uhapšeni su kosovski Albanci M.L (29), M.E. (56), F.E. (61) i S.B. (52).
NJima je određeno 48-časovno policijsko zadržavanje.

Uhapšene terete da su zloupotrebom službenog položaja izdali dozvolu za uzurpaciju državnog zemljišta površine 50 metara kvadratnih i zauzimanje dodatnih 1.244 kvadrata u vlasništvu Fudbalskog kluba "Balkan" u Suvoj Reci.