LIFESTYLE

ŠOKANTNA ISPOVJEST MAJKE Rekli su joj da je njena beba umrla, a nakon 40 godina saznala je pravu istinu

Rodila sina sa 19 godina

(J. Be.)

28.5.2015

Muškarac koji je “otet” od svoje majke samo nekoliko sati nakon rođenja ponovo se s njom susreo nakon što je ona 41 godinu mislila da je mrtav.

Travis Toliver, koji priča samo engleski, nije mogao da komunicira sa svojom majkom Čileankom Nely Rejes, ali par se čvrsto zagrlio pri svom prvom susretu na aerodromu u Čileu.

Nakon što je svog sina vidjela prvi put nakon toliko vremena, Rejes je kazala: “Grliću ga svaki dan. Toliko ga volim”.

Ona je na aerodrom došla u pratnji svog sina (10) i kćerke (22), nestrpljivo čekajući Travisa na izlazu.

Rejesovoj (61) je prije 41 godine bolničko osoblje kazalo da njen sin ima male šanse za preživljavanje, a samo nekoliko sati poslije toga i da je umro.

Ona ga je rodila kada je imala 19 godina i kada su joj saopštili da je preminuo, nikad ga više nije vidjela, a nije dobila ni umrlicu.

Ono što nije znala je da su ga uzeli i da ga je porodica iz Takoma, u američkoj državi Washington, usvojila.

Niti Toliver niti porodica koja ga je usvojila ne znaju šta se s njim tačno dogodilo. Imao je 40 godina kad je krenuo u potragu za svojim biološkim roditeljima. Sad policija pokušava da utvrdi šta se desilo nakon njegovog rođenja.

Travis je otac dvoje djece, a kada je napunio 40 godina je odlučio da sazna istinu. Počeo je preko interneta da se dopisuje sa ljudima iz Čilea i saznao da je na stotine beba ukradeno tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih od neudatih majki.

Kontaktirao je sa agencijom koja se bavi traženjem porodice usvojene djece i za 3-4 sedmice su pronašli njegovu majku.

Otkrio je da je on jedan od “dece tišine”. Na oko stotine njih, a možda i na hiljade su oteti od svojih bioloških roditelja tokom diktatorskog režima generala Pinočea.