NOGOMET

SEVILLA ŠEFUJE EVROPSKOM LIGOM Bacca srušio Dnipro i odveo Špance u Ligu prvaka!

Utakmica se igrala u Varšavi

N. KUSTURA

27.5.2015

Fudbaleri Seville osvojili su čevrti naslov u Evropskoj ligi. Špnaci su večeras u sjajnom finalu, koje je odigrano u poljskoj Varšavi, savladala Dnipro s 3:2.

Utakmicu su bolje otvorili Ukrajinci, pa su preko Nikole Kalinića poveli nakon svega sedam minuta igre. Onda je uslijedio ekspresni preokret Andalužana. Poljak Krychowiak je u 28. minuti donio izjednačenje Špancima, a samo tri minute kasnije, poslije jedne sjajne akcije, Carlos Bacca donosi vodstvo svojoj ekipi.

Pred kraj prvog dijela iskusni Rotan zabija iz slobodnjaka za izjednačenje (2:2). Sevilla je u nastavku bila nešto bolja, imao je i Dnipro svoje šanse preko Kalinića i Konopljanke, ali je tim iz Andaluzije postigao jedini gol.

Naime, igrala se 73. minuta kada je Vitolo sjajno uposlio Baccu, koji je utrčao u kazneni prostor Ukrajinaca i loptu pospremio u mrežu.

Inače, ovo je u posljednjih devet godina četvrti naslov u Evropskoj ligi za Sevillu, koja će također nastupati i u grupnoj fazi Lige prvaka.

Na "Avazovom" portalu ste mogli pratiti uživo tekstualni prenos utakmice igrane u Varšavi.

90'+5 minut Kraj utakmice.

87' minut Izmjena igrača. Ever Banega će izaći, a ući će Vicente Iborra.

85' minut Evo izmjene. Jaba Kankava izlazi, a Miron Markevich je odlučio da će ući Yevgeniy Shakhov.

83' minut Leo Matos je dobio žuti karton zbog agresivnog faula.

82' minut Sudija dopušta zamjenu. Carlos Bacca će biti zamjenjen, ući će Kevin Gameiro.

79' minut Denys Boyko odlično brani udarac glavom pod prečku koji je uputio Carlos Bacca nakon dodavanja sa strane.

78' minut Trener se odlučio na zamjenu. Yevhen Seleznyov ulazi, a izlazi Nikola Kalinić.

75' minut Ruslan Rotan je dobio žuti karton za grozan start. Ne slaže se s odlukom sudije, ali Martin Atkinson ga ne želi ni poslušati.

74' minut Sudija pokazuje da neće tolerirati loše ponašanje. Carlos Bacca je dobio žuti karton.

73' minut GOOOOOL! Victor Vitolo je lijepo poslao pas koji je u šesnaestercu primio Carlos Bacca. Odmah je pucao u donji desni ugao i golman je bio nemoćan. Rezultat je 2:3!

70' minut Žuti karton za ovaj start je dobio Roman Bezus. Martin Atkinson je donio odluku bez oklijevanja.

68' minut Sprema se izmjena igrača. Roman Bezus ulazi, a izaći će Valeri Fedorchuk.

67' minut Krychowiak je prvi stigao do odbijene lopte, ali mu je šut blokiran. Kako se samo Dnipro ovdje izvukao.

64' minut Stephane Mbia je pucao glavom nakon kornera, ali je pucao loše i lopta je otišla visoko iznad gola.

62' minut Daniel Carrico je dobio žuti karton. Martin Atkinson ga je kaznio jer je složio na pod protivničkog igrača. Dnipro će dobiti priliku iz slobodnjaka.

58' minut Evo izmjene u Sevilli. Jose Antonio Reyes napušta igru, a ulazi Jorge Andujar Moreno.

46' minut Sve je spremno za nastavak susreta, i upravo počinje drugo poluvrijeme.

45'+3 minut Martin Atkinson je dao znak za kraj prvog poluvremena.

45'+2 minut Ovo je faul za žuti karton! Sudac Martin Atkinson je izvadio žuti, a krivac je Nikola Kalinić.

45'+2 minut Krychowiak ne može očekivati ništa drugo nego žuti karton za ovaj start. I dobio ga je. Martin Atkinson nije previše razmišljao oko ove odluke.

45' minut GOOOOOL! Ruslan Rotan je svladao golmana odlično izvedenim slobodnjakom s otprilike 22 metra. Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu.

44' minut Martin Atkinson je prekinuo igru. Kolodziejczak je napravio taktički faul. Dnipro će izvesti slobodan udarac s ruba šesnaesterca.

43' minut Vidal je lijepo primio pas i pucao s 20 metara. Bio je to lijep šut, ali je lopta proletila iznad gola.

37' minut Konopljanka je bio u dobroj poziciji i opalio s distance. Pucao je u desne rašlje, ali je Sergio Rico bio spreman i lagano to obranio.

31' minut GOOOOOL! Sada vodi Sevilla. Carlos Bacca je primio sjajan pas koji ga je izbacio u situaciju jedan na jedan s golmanom. Mirno je poslao loptu u mrežu pored golmana.

28' minut GOOOOOL! Krychowiak je poslao odbijanac u donji desni ugao nakon što je lopta unutar šestnaesterca dospjela do njega. Rezultat je 1:1.

24' minut Velika prilika za Sevillu. Krychowiak je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom u desnu stranu gola, ali je golman to sjajno obranio.

20' minut Jose Antonio Reyes (Sevilla) pucao je snažno s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara kraj desne stative.

17' minut Martin Atkinson je izvadio žuti karton, a dobio ga je fudbaler Dnipra Jaba Kankava za prejak start na protivnika.

12' minut Sevilla prijeti preko Victora Vitola koji je primio dobar pas u šesnaestercu, ali mu je šut blokiran.

7' minut GOOOOOL! Nikola Kalinić postiže gol za 1:0. Skočio je kako bi ispratio dobar centaršut koji je uputio Matheus i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola. Sergio Rico je bio bespomoćan.

1' minut Počela je utakmica u Varšavi.

20:35 Za Sevillu će nastupati Sergio Rico, Aleix Vidal, Carriço, Kolo, Tremoulinas, Krychowiak, Mbia, Vitolo, Banega Reyes i Bacca.

sevilla

20:30 Za Dnjipro večeras će igrati Bojko, Douglas, Čeberjačko, Fedetskij, Rotan, Fedorčuk, Matos, Kankava, Konopljanka, Matheus i Kalinić.

20:25 Španci su u boljoj formi. Sevilla je u posljednjih pet utakmica upisali četiri pobjede i jedan remi. Slavili su dva puta protiv Fiorentine, te protiv Almerije i Malage, a remizirali su sa Celtom.

dnipro1

20:20 Ukrajinci su svoj posljednji trofej osvojili još 1989. godine, a ovo mu je prva prilika za međunarodni trofej. U posljednjih pet utakmica Dnjipro je upisao dvije pobjede, dva poraza i remi. Pobijedili su Šahtar i Napoli, izgubili od Zorje i Dinama iz Kijeva, a remizirali sa Šahtarom.

20:15 Dobra večer i dobro došli na "Avazov" portal na kojem ćete moći pratiti tekstualni prijenos finalne utakmice Evropske lige između Dnjipra i Seville.