SPORT

DAMIR DŽUMHUR ZA "AVAZOV" PORTAL Federer je moj idol i želim da uživam na terenu

Nakon današnje pobjede protiv Marcosa Baghdatisa

A. TIRO

27.5.2015

Damir Džumhur je danas obradovao cijelu naciju. Naime, nakon što je u prvom kolu Roland Garrosa savladao Mihaila Južnog, u današnjem meču je odličnom igrom pobijedio iskusnog tenisera sa Kipra, Marcosa Baghdatisa rezultatom 3:1 u setovima.

Ovaj historijski uspjeh i plasman u treće kolo Roland Garrosa je još veći kada se uzme u obzir i protivnik koji čeka Džumhura, a on je ni manje ni više nego legendarni Roger Federer.

Damir je i ranije u više navrata izjavljivao kako mu je idol upravo Roger, a sada će imati i priliku igrati protiv njega.

Džumhur je za "Avazov portal" izjavio kako je današnji meč protiv Baghdatisa bio izuzetno težak, ali i da se raduje susretu sa Federerom.

"Bio je ovo težak meč, kao što sam i očekivao protiv vrlo iskusnog igrača kao što je Marcos. Uspio sam odigrati vrlo dobrar meč i u ključnim momentima vrlo kvalitetno što je bilo i odlučujuće", rekao je Džumhur i dodao:

"Imao sam igru protiv Marcosa i dobro sam je sprovodio".

Pred našim najboljim teniserom je sada najveći meč u karijeri, dvoboj protiv Rogera Federera.

"Pa svakako da je to meč protiv mog idola. Prije svega želim da uživam na terenu i da pružim dobar otpor", kazao je Džumhur.