NOGOMET

Robijaši „Šetnjom za Čelik“ nastavljaju borbu za promjene

Odlučivanje o novom statutu

D.Pa.

27.5.2015

Udruženje "Robijaši 1988" i NGG "Za Čelik" nastavljaju svoju borbu za promjene, pa će tako predstojeći susret u Zenici na stadionu Bilino polje i pored odličnih rezultata nogometaša Čelika biti bez navijača na jugu. Podsjetimo, 8. juna najavljeno je odlučivanje o novom statutu, a inicijatori su optimisti kako će njihova borba za pomoć voljenom Čeliku konačno rezultovati pozitivnim ishodom, usvajanjem statuta.

- Dođite i podržite našu borbu, pokažite da ste i vi za promjene! Neka tribine ostanu prazne, a naše ulice i srca puni. Okupimo se ispred Turske česme i krenimo kroz grad prema stadionu. Neka svi izađu i budu dio iskazivanja našeg stava, na dan kada je ljubav jača i od samog zova Bilinog - poručili su iz Udruženja "Robijaši 1988".

Dodaju kako kupovinom ulaznice ne žele hraniti bolesni Čelik, već ga predloženim novim sistemom rada putem novog statuta žele ozdraviti. Na "Šetnju za Čelik" pozivaju ne samo navijače nego i simpatizere svih ostalih tribina, kao i one koji godinama nisu otišli na Bilino polje.

- Očekujemo momke i djevojke, penzionere i radnike, kao i sve one koji vole Čelik. Prestanimo maštati o sretnom Bilinom, počnimo djelovati i sada budimo jedinstveni - dodaju iz Udruženja "Robijaši 1988".