BIH

Zamjenik ministra sigurnosti BiH u posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Razgovaralo se i o pripremama osiguranja posjete pape Franje

Am. K.

27.5.2015

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Urošom Penom i Milom Jurićem.

Direktor Vilić je upoznao zamjenika ministra sa ostvarenim rezultatima rada Direkcije u prethodnom razdoblju. Istaknuo je poduzete aktivnosti koje se odnose na izgradnju kapaciteta Direkcije, tj. nabavka materijalno-tehničkih sredstava i održavanje obuka za policijske službenike u cilju unapređenja njihovih profesionalnih vještina.

Na sastanku se razgovaralo i o pripremama osiguranja posjete pape Franje Sarajevu 06.06.2015. godine. Direktor Vilić, koji je u svojstvu šefa Pododbora za sigurnost/Štab akcije „Mir vama, Sarajevo 2015“, upoznao je zamjenika ministra sigurnosti o aktivnostima Štaba, odnosno, policijskih i drugih sigurnosnih agencija, koje će učestvovati u osiguranju ove posjete. Istakao je da se pripreme za osiguranje posjete pape Franje Sarajevu odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom uz blisku saradnju svih uključenih agencija i službi.

Zamjenik ministra Krešić je istakao nužnost saradnje, koordinacije i razmijene informacija između policijskih agencija za stvaranje sigurnog okruženja. Izrazio je zadovoljstvo što uključene agencije i službe provode svoje planirane aktivnosti vrlo profesionalno i odgovorno, kako bi ova posjeta bila realizovana na siguran i dostojanstven način.