DIJASPORA

OTVORENA VRATA Denver tri dana u znaku BiH

Mladi bh. talenti u Americi

N. Almajstorović

27.5.2015

Denver je protekla tri dana bio u znaku Bosne i Hercegovine, razlog za to je održani trodnevni kamp FS BIH “Otovorena vrata” za mlade bh. talente u Americi.

Kamp je bio izuzetno posjećen i na njemu je učestvovalo 137 potencijalnih ”zmajića” koji su se svi odreda trudili da ostave odličan utisak.

Posljednjeg dana kampa odigrano je osam utakamica, djece uzrasta od 13 do 21 godine, a posjetioci su uživali u odličanom fudbalu.

Posebno treba naglasiti da su naši momci igrali protiv mnogo snažnijih timova i uspjeli ostvariti dobre rezultate.

denver-1

Kordinator omladinskih selekcija FS BIH Murat Jaha i selektor mlade bh. reprenzentacije Darko Nestorović oduševljeni su igrom te su imali samo riječi hvale.

- Prije svega želimo da se zahvalimo domaćinima iz Colorado fudbalskog Saveza i gospodinu Muratu Alibašiću  koji su se zaista potrudili da kamp uspije, uslovi su bili odlični sistem organizacije izvanredan, potom  trenerima koji su vodili kamp i predlagali na koga treba obratiti pažnju. Na radaru saveza našlo se po nekoliko igrača iz svih starosnih selekcija, savez će ih pratiti, skautirati i pozvati na neki od naših kampova na dalju provjeru. Čestitamo svim učesnicima i njihovim roditeljima koji su učinili veliki napor da dođu u Denver i pokažu šta znaju - složili su se Jaha i Nestorović.

Inače, na kampu su bili naši poznati treneri u Americi: Nenad Vidaković, Amir Hadžić, Saša Kostić, Semjon Milošević, Jasmin Dervišević, Admir  Šarčević,  Rizo Sejdić , Haris Demidžić, Pedja Vajzović, Nermin  Sašivarević,  Nedžad Dervisević i Damir Zaimović