NOGOMET

Olimpic 90 minuta dijeli od izlaska u Evropu

Historijska šansa za sarajevski fudbal

A. Č.

27.5.2015

Godine rada, truda i ulaganja prvog čovjeka najmlađeg sarajevskog premijerligaša Nijaza Gracića danas bi konačno mogle doći na naplatu. Prethodnih sezona fudbalere Olimpica koraci su dijelili od plasmana na evropska takmičenja, godinama "Vukovi" ne znaju za slabiji plasman od šestog mjesta, a prečesto su ih kiksevi na domaćem, sablasnom terenu stadiona Otoka dijelili od konačnog cilja.

Željeni uspjeh

Danas će u revanšu finala Kupa Bosne i Hercegovine Olimpic pokušati kapitalizirati odličnih 1:1 s Pecare. Ukoliko u tome uspiju, mjesto u vitrini za najvredniji trofej u 22 godine historije lako bi se oslobodilo.

Šef stručnog štaba sarajevske ekipe Mirza Varešanović vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti toliko željeni uspjeh.

- Prvo poluvrijeme na Pecari smo odradili onako kako smo i zamislili. Postigli smo pogodak, imali smo još nekoliko poluprilika, a domaćinu nismo dozvolili da se razmaše. No, u drugom dijelu smo neshvatljivo pali - kazao je stručnjak kojeg su mnogi potcjenjivali, premda je i ranije pokazao kvalitet, posebno vodeći Sarajevo (drugi na kraju sezone).

Nema tajni

- Recept za uspjeh je ponoviti prvih 45 minuta s Pecare. Mislim da imamo kvalitet i da možemo do trofeja. Neće biti lako, pogotovo zbog toga što ne mogu računati na Sulejmana Smajića i Hugu Aleksandrinja. Tajni nema, dobro poznajemo Široki, kao što i oni dobro poznaju nas. Očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, ali i našu pobjedu - kazao je Varešanović i pozvao ljubitelje fudbala da prisustvuju današnjem meču na Koševu.

- Teren za igru će biti dobar, obje ekipe bi trebale imati sjajne uvjete za igru, a ovim putem pozivam ljubitelje fudbala da dođu i uživaju u dobroj igri. Ovo je historijska prilika za naš klub, ali i za sarajevski fudbal u cjelini. Prvi put se može desiti da tri kluba iz Sarajeva izbore nastup u Evropi, što bi bilo sjajno.