BIH

Bevanda primio veleposlanika Srbije Stanimira Vukićevića

Zamjenik predsjednika Vijeća ministara BiH

Redakcija

27.5.2015

Zamjenik predsjednika Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Srbije u BiH Stanimira Vukićevića.

Na sastanku je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Srbije i BiH na uzlaznoj putanji, te da se sve više otvara prostor za jačanje ekonomske suradnje.

Ministar Bevanda naglasio je da susjedna suradnja u vrhu prioriteta njegovog rada, te da je i u svojstvu predsjedatelja Vijeća ministara BiH imao niz značajnih susreta sa državnim vrhom Srbije što je izrodilo i suradnju na konkretnim projektima.

Naglašeno je da treba usmjeriti pozornost na regionalne projekte izgradnje željezničke i cestovne infrastrukture, te projekata iz oblasti zaštite okoliša i energije, što je sadržano i u Strategiji EU za dunavsku regiju.

Kako je naglašeno tijekom sastanka, obje zemlje opredijeljene su za put ka Europskoj uniji, gdje regionalna suradnja ima važno mjesto.

Na sastanku se govorilo i o potrebi organiziranja sastanka Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika zemalja nasljednica bivše SFRJ, te rješavanja konkretnih pitanja iz Ugovora o sukcesiji.

Ministar Bevanda podsjetio je da će BiH biti zemlja domaćin narednog sastanka te da su već u tijeku pripreme kako bi se on održao u skorijem roku, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.