CRNA HRONIKA

Mušić optužen za pokušaj ubistva Hrustanovića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo okončalo višemjesečnu istragu

Autor:Dž. BULBUL

27.5.2015

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 20. maja podiglo je optužnicu, a Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio protiv Teufika Mušića (63), bivšeg policajca i direktora preduzeća „Neckar", koji je 26. februara teško ranio Fejsala Hrustanovića (69), člana Nadzornog odbora „Elektroprivrede BiH" (EPBiH) i bivšeg direktora „Triglav BH osiguranja", na platou ispred ulaza u zgradu EPBiH. Mušić se tereti za pokušaj ubistva.

elektroprivreda-pucnjava

Foto: Avaz (Detalj s uviđaja na mjestu pucnjave) 

Sjednica Vijeća na kojoj se odlučivalo o pritvoru za Mušića održana je jučer, a odluka će biti donesena danas.

Teške povrede

Prema izjavama očevidaca, Mušić je sačekao Hrustanovića i, kako se sumnja, iz osvete zbog ranijih neraščišćenih poslovnih odnosa hladnokrvno pucao u njega. Pucnjava se dogodila uoči održavanja sjednice Skupštine dioničara EPBiH, a Hrustanović je s teškim povredama prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

Zadobio je povrede opasne za život, i to abdomena, jetre i zida debelog i tankog crijeva, krvarenje u trbušnu duplju i tešku tjelesnu povredu u vidu pareze nerava desne potkoljenice. 

fejsal-hrustanovic-1

Foto: Avaz (Fejsal Hrustanović: Teško ranjen) 

Mušić je Hrustanovića čekao duže vrijeme na platou ispred ulaza u EPBiH i zaštitarima nije bio sumnjiv.Kada je vidio Hrustanovića, prišao mu je i ispalio četiri hica, i to tri u desnu nogu, a jedan hitac u desnu stranu grudnog koša.

Ostavio pištolj

Zaštitari Agencije za zaštitu lica i imovine „Securitas", koji osiguravaju EPBiH, prvi su pritrčali u pomoć Hrustanoviću. Uvukli su ga unutar zgrade, pozvali policiju i Hitnu pomoć. Mušić je zaštitarima pružio pištolj i kazao: „Evo, ja sam ga upucao, uhapsite me.” Pištolj je potom spustio na podzid pored ulaza, a zaštitari su ga zadržali do dolaska policije.