BIH

ZENICA Uskoro noćni tenis na Kamberovića polju

Projekat vrijedan nekoliko hiljada KM

D. Pa.

26.5.2015

Sportski kompleks na Kamberovića polju u Zenici svakodnevno svim sportistima u gradu stavlja na raspolaganje veliki broj terena za košarku, nogomet, ragbi, tenis i mnoge druge sportove.

Zenica već dugi niz godina svojim teniskim terenima ne dozvoljava da se ovaj, kako ga mnogi nazivaju, skupi sport ugasi, a mnogobrojni talenti i nedavno održano takmičenje rezultat su kako ovaj sport i pored minimalnih ulaganja od strane nadležnih još uvijek živi.

Ovih dana JP za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica", u čijoj je nadležnosti sportski kompleks na Kamberovića polju, započet će intenzivne radove na rasvjeti dva tensika terena koji će omogućiti ljubiteljima ovog sporta bavljenje tenisom i u večernjim satima.

Naime, trenutno se očekuje stabilizacija vremenskih prilika kako bi otpočela realizacija projekta vrijednog nekoliko hiljada KM, a koji ima za cilj postavljanje rasvjete na teniske terene. Okončanjem ovog projekta biće omogućeni noćni treninzi ali i rekreativno bavljenje svim zeničkim teniserima.

- Raduje me činjenica da se nešto dešava na terenima, međutim ova investicija u većoj mjeri poslužit će rekreativcima, budući da zenički teniseri sve svoje treninge obavljaju u toku dana. Nadam se da je ovo samo jedan korak više, te da će se nastaviti sa ulaganjem u tenis i sport generalno - kazala je za "Avazov" portal Harisa Delić, profesionalni trener tenisa.

Osim što će ova investicija obradovati mnogobrojne sportiste i rekreativce u Zenici, led rasvjeta pružit će potpuno novi izgled terenima na Kamberovića polju.