BIH

Potpuno drugačija sezona kupanja na zeničkim bazenima

Posjetioce očekuje mnoštvo inovacija

D. Pa.

26.5.2015

Predstojeća sezona kupanja na zeničkim otvorenim bazenima u Crkvicama ove godine oduševit će mnogobrojne posjetioce, budući da ih očekuje mnoštvo inovacija u radu, saznaje "Avazov" portal.

Naime, zenički bazeni godinama svojim kupačima nisu ponudili ništa novo, a što je rezultovalo da se zenička javnost u ljetnim danima rashladi u bazenima drugih bh. gradova. Ipak, dobre vijesti dolaze iz JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata grada "Zenica" u čijoj su nadležnosti bazeni u Crkvicama.

Tako se ovih dana na zeničkim bazenima vrše radovi na adaptaciji mokrih čvorova, a koji su već duže vrijeme bili krajnje neuslovni. Osim toga, ove godine biće obogaćena ugostiteljska ponuda budući da su u toku radovi na izgradnji nekoliko ugostiteljskih šankova, a u kojima će posjetioci uživati u različitim žanrovima muzike u tzv. tihom modu. Ova informacija, osim kupača, obradovat će i mještane Crkvica koji su se godinama suočavali sa problemom glasne muzike.

Da je riječ o ozbiljnom poboljšanju uslova za sve posjetioce pokazatelj je i pojačana bezbjednosna sigurnost, a kako saznajemo ove godine biće angažovano više zaštitara u odnosu na ranije poslovanje, koji će se pobrinuti da sezona protekne bez incidenata.

Pored u potpunosti novih mokrih čvorova, nekoliko novoizgrađenih ugostiteljskih šankova, povećanim brojem zaštitara, najavljena je i potpuno drugačija ponuda restorana i jela, a sve navedeno predstavlja veliki pomak u poslovanju zeničkih bazena koji je godinama stagnirao. Planirano je da u okviru predstojeće sezone na platou bazena bude upriličen i veliki broj koncerata, kao i niz drugih kulturno-zabavnih događaja.

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, za svakodnevnu higijenu i kontrolu kvaliteta vode u gradskim bazenima biće zadužene ekipe Zavoda za javno zdravstvo ZDK, a za potpuno novu i drugačiju sezonu kupanja preostaju još samo povoljne vremenske prilike od kojih će u velikoj mjeri i zavisiti početak sezone, koji tradicionalno bude upriličen početkom juna kada je prvog dana besplatan ulaz.

Za sada nema govora o promjeni cijena ulaznica, tako će kupači na zeničkim bazenima najvjerovatnije ove godine usluge bazena koristiti na nivou prošlogodišnjih cijena i to odrasli 3 KM, a uzrast do sedam godina 0,5 KM. Radno vrijeme će također ostati nepromijenjeno, a sezona bi ako to vremenski uslovi dozvole trebala trajati do septembra.