BIH

FOČA Zašto su zaboravljeni učenici osnovne škole "Veselin Masleša"

Ne učestvuju u manifestaciji "Maskenbal"

Autor:(Mi. K.)

26.5.2015

U Foči će se danas 26. maja 2015. godine održati "Maskenbal", s početkom u 18,00 sati i tim povodom oglasila se osnovna škola "Veselin Masleša" koja nije učesnik ove manifestacije, piše portal "Foča 24.Info".

U saopštenju, koje prenosimo u cjelosti stoje razlozi zbog kojih su učenici ove škole uskraćeni za učešće na "Maskenbalu".

"Kao što ste mogli da pročitate na već objavljenom plakatu JU Dječiji vrtić "Čika JovaZmaj", koji je ujedno i organizator ovog Maskenbala, učesnici su djeca pomenutog vrtića, Centar za igru i druženje s djecom "Klincograd" i JU OŠ "Sveti Sava" , dok učenici koji pohađaju našu školu nisu učesnici ovog događaja.

S obzirom na to da škola nikada nije odbila poziv da učestvuje u bilo kom programu namijenjenom učenicima i da apsolutno podržava sve manifestacije zabavnog, naučnog, kulturnog i sportskog karaktera, ovim putem želimo da obavjestimo javnost o razlozima neučestvovanja u ovoj manifestaciji.

Škola nije dobila nikakav zvanični poziv organizatora da uzme učešće u ovom programu. Za njega je saznala na osnovu interesovanja roditelja i učitelja djece koja pohađaju prvi razred, kako bi se na vrijeme mogli pripremiti za maskenbal.

Kontaktirali smo organizatora i tražili obrazloženje zašto nismo pozvani na taj događaj, a organizator je nakon tog poziva istakao da se možemo naknadno priključiti. Pošto je ostalo veoma malo vremena da se pripreme kostimi za djecu, škola je odlučila da ne učestvuje u tome.

Pošto je škola ustanova koja ne smije sebi da dozvoli da se bilo kom događaju priključi bez jasnog poziva ili da se "sama pozove", sazvan je zajednički roditeljski sastanak koji je održan 21.maja 2015. godine u 16 sati kome je pored roditelja i učitelja učenika prvih razreda prisustovao i direktor škole.

Roditeljima su prezentovani razlozi neučestvovanja naših učenika u maskenbalu. Oni su izrazili nezadovoljstvo zašto su njihova djeca zaboravljena i traže obrazloženje od nadležnih organa. Škola je podržala njihov zahtjev uz napomenu da ovo nije prvi put da se naši učenici svjesno ili nesvjesno zaboravljaju već drugu godinu zaredom, i na taj način daju lošu sliku o našoj školi. "Djeca su najveće bogatstvo“, direktor škole, Radoje Miletić."