GLOBUS

NEOBIČNA TEZA IMAMA Muškarcu koji se samozadovoljava zatrudnjet će ruke na onome svijetu!

Muslimanski propovjednik na turskoj televiziji

Autor:(Mi. K.)

26.5.2015

Mücahid Cihad Han, muslimanski propovjednik koji je u nedjelju nastupio na turskoj privatnoj televiziji 2000 TV, izazvao je pravu buru reakcija na tamošnjim društvenim mrežama zahvaljujući tvrdnji da će ruke muškaraca koji masturbiraju u zagrobnom životu zatrudnjeti, prenosi "Hurriyet".

Han je to kazao odgovarajući na pitanje jednom gledaocu, koji ga je uspio začuditi izjavom da ne može odoljeti samozadovoljavanju uprkos tome što ima suprugu.

- Da je naš gledalac samac, prepuručio bih mu ženidbu, ali što da mu sada kažem? - upitao se naglas Han, koji je gledaoca naposljetku savjetovao da se odupre iskušenju.

Han mu je potom pojasnio da se masturbacija u islamu smatra zabranjenim činom (haramom) te mu je citirao jedan od hadisa u kojemu je pronašao takvu tvrdnju.

Ono što mu Han nije rekao jest da nemaju svi učenjaci isto mišljenje o toj kontroverznoj temi, pa tako autor članka napominje da je u Kur'anu nemoguće pronaći izravnu referencu vezanu uz masturbaciju te da taj čin drugi tumače uvredljivim (makruh), ali ne i zabranjenim.

U nastavku članka autor navodi da pojedini masturbaciju smatraju čak i dopuštenom, ali samo u posebnim uvjetima kakvim je, na primjer želja pojedinca da se pomoću tog čina odupre preljubu.