BIH

PROTEST RADNIKA TTU Vlada TK sutra donosi odluku o stečaju firme

Pred sjedištem Vlade TK-a

M. Ah.

26.5.2015

12:19 Upravo je završen sastanak sa ministrom Mićanovićem, na kojem je prisustvovao i Alen Gadžo, ministar MUP-a TK i Azem Poljic, ministar za rad i socijalnu politiku.

- Ništa nismo dogovorili. Mićanović nam je kazao da je sutra sjednica Vlade na kojoj će se donijeti odluka da TTU ide u stečaj. Mi smo protiv stečaja, jer nas tek onda neće biti nigdje. Jedino nam je ministar Gadžo kazao da odemo i prijavimo kriminalne radnje koje su izvršene u TTU- u, zbog kojih trpe radnici i zbog čega su i dovedeni u situaciju da su ostali bez posla i hljeba. Ujutro ćemo se u Tvornici, mi radnici dogovoriti šta dalje. Najvjerovatnije ćemo od četvrtka, 28.maja, svaki dan protestvovati pred Vladom, jer ne želimo stečaj, hoćemo da radimo i živimo od svog rada - podvukao je Terzic.

Nakon održanog sastanka sa ministrima, radnici su se vratili u prostorije TTU-a.

Radnici Tvornice Transportnih uređaja (TTU) Tuzla protestuju ispred sjedišta Vlade TK-a zbog jako lošeg socijalnog statusa radnika.

- Mi smo gladni, ponovo smo došlli pred Vladu TK-a i dolazit ćemo sve dok premijer Bego Gutić ne riješi naš promblem. On je danas otišao da glasa za Bakira Izetbegovića, a radnici su mu ovdje gladni. Neka bude stid i njega i Bakira, dok oni jedu pečenje mi ćemo poslije protesta ići po kontejnerima tražiti komad hljeba- kazao je za "Avazov" portal Mehmed Terzić, predsjednik Sindikalne organizacije radnika TTU.

radnici-1

Predstavnike TTU-a na sastanak je pozvao ministar energetike, industrije i rudarstva Srđan Mićanović. gdje će razgovarati o njihovim problemima.

Sastanak je u toku.