GLOBUS

STRAŠNA SUDBINA Djevojku ubili iako su roditelji platili otkupninu!

Isarve Kano Vargas (19) iz Meksika oteta je i ubijena

(A. Vr.)

26.5.2015

Isarve Kano Vargas (19) iz Meksika oteta je i ubijena iako su njeni roditelji platili 130.000 dolara otkupnine. Djevojka se prošlog mjeseca našla s Hezusom Karaskom Lopezom (21), sinom lokalnog političara, i njegovim prijateljima, a ubrzo nakon toga je oteta.

Lopez je nazvao njene roditelje i tražio novac. Porodica je platila 130.000 dolara, a onda su otmičari tražili još 9.000 dolara.

Policija vjeruje da su Lopez i njegovi prijatelji Efrain Mendez Kabrera (28) i Žairo Adan Guterez Kabrera (21) studentkinju psihologije ubili prije nego što su tražili otkupninu.

mlada-mekikanka

Porodica je nazvala policiju nakon što su otmičari drugi put tražili novac. "Otmičari su je ubili jer su vjerovali da bi ih mogla identifikovati", kažu u policiji.

Tijelo Isarve, unuke bivšeg političara i rođaka službenika u gradu, pronađeno je izvan grada Kokskatlana.

Lopez i njegovi pomagači su uhapšeni i u pritvoru su, piše Daily Mail.

Tijelo ubijene Vargas pronađeno je oko 30 kilometara dalje od mjesta prebivališta, u Coxcatlanu, gdje su izbacili njeno truplo. Lopez i druga dvojica osumnjičenika uhapšeni su zbog sumnje da su oteli i ubili djevojku, a za sada se izvještava kako je Vargas vjerovatno bila ugušena.