LIFESTYLE

Oni su svjetske zvijezde a od obrazovanja imaju samo osnovnu školu!

Iz različitih razloga odustali od obrazovanja

(Am. K.)

25.5.2015

Da obrazovanje nekad nije presudno, dokazali su nam Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones i Johnny Depp. Dostigli su svjetsku slavu, postali su poznati glumci, a nisu završili ni srednju školu. 

Al Pacino

alpacino

Al Pacino

Odrastao u New Yorku gdje je i upisao srednju umjetničku školu. Nakon velikog broja propuštenih časova, zvijezda filma ” The Godfather”, odustala je od školovanja i napustila školu sa 17 godina.

 

Catherine Zeta-Jones

ketrin

Lijepa glumica,  napustila je školu sa 15 godina, zbog glumačke karijere. Već iskusna u nastupima u pozorištu, preselila se u London kako bi upisala školu glume.

Charlie Sheen

carli

Zbog loših ocjena i izostajanja sa časova,  izbačen je iz srednje škole samo nekoliko sedmica prije mature. Glumac je diplomu nedavno dobio, ali ne zbog truda koji je uložio i učio, već zbog donacija koje je dao školi.

Tom Cruise

tom

Zgodni glumac želio je da postane sveštenik. Međutim, nakon časova glume i nastupa u školi, on je riješio da prekine sa obrazovanjem i ode u New York kako bi gradio karijeru.

Nicole Kidman

nikol

Nakon što je njena majka oboljela od raka morala je da napusti školu u 17. godini, da bi radila kao maserka. Za razliku od svojih kolega, ona se vratila učenju i kasnije upisala fakultet.

Nicolas Cage

nikolas

Popularni glumac napustio je srednju školu sa samo 16 godina, kako bi radio na svojoj glumačkoj karijeri.
 

 

Johnny Depp

dzoni

 

Holivudski zavodnik sa 15 godina, napustio je školu zbog muzičke karijere. Bio je član rok benda, koji ga je odveo u Los Angeles gdje je i uplovio u glumačke vode.

Cameron Diaz

 

kameron

 

 Napustila je tehničku školu sa 16 godina kako bi se bavila manekenstvom