NOGOMET

Koševo čeka prvaka

Bordo tim dijeli još samo 90 minuta od titule

A. Dr.

25.5.2015

Hiljadu i po navijača Sarajeva je po završetku subotnje utakmice u Vitezu, gdje je bordo tim savladao domaćina sa 3:0 i tako došao na korak do titule, pozdravilo ovacijama sve igrače, a posebno trenera Dženana Uščuplića.

Ponovo heroj

Doveden da bude "vatrogasac", Uščuplić će, prema svemu sudeći, nakon prošle godine osvojenog Kupa BiH, pokloniti Koševu osam godina čekani naslov prvaka.

- Mnogo mi znače ovacije s obzirom na to da sam odrastao u Sarajevu i da sam stasao u ovom klubu. Posebno mi je drago zbog ovih momaka, koji su nekada znali doživjeti i nepravdu - rekao je nakon susreta Uščuplić.

U posljednjem kolu, 30. maja na Koševo stiže Sloboda, koju vodi nekadašnji golgeter i trener Sarajeva Husref Musemić. Naravno, bordo tim do titule želi pobjedom, bez osluškivanja dešavanja na zeničkom Bilinom polju, gdje će Čelik dočekati drugoplasirani Željezničar.

- Čeka nas još 90 minuta. Očekujem pun stadion i pobjedu - istaknuo je Uščuplić.
 
Majstorija Velkoskog

Put ka pobjedi otvorio je makedonski reprezentativac Krste Velkoski sjajnim šutem iz slobodnog udarca, a poslije su golove postigli još Bojan Puzigaća iz penala i Amer Bekić.

- Postigli smo pogodak na vrijeme i kasnije je bilo lakše. Sada nas do velikog slavlja čeka još samo Sloboda. Uz podršku navijača, koji će ispuniti Koševo, možemo napraviti i taj posljednji korak - izjavio je Velkoski.