SARAJEVO

Pobjednici grupa SAŠK Napredak i Bosna Sema

Poznati učesnici završnice

F. MUSTAFIĆ

25.5.2015

Posljednje kolo Kantonalne nogometne lige odigrano je proteklog vikenda. Već odavno su ekipe SAŠK Napretka, Bosna Seme i Sporte osigurale mjesto u završnici takmičenja. Pobjedom nad ekipom Vratnika jučer su igrači Unisa izborili drugu poziciju u grupi B, što im osigurava i mjesto u doigravanju. 

Plasman u finale

- Ostaje nam da u srijedu i subotu odigramo polufinalne utakmice, dok je 6. juna veliko finale. Pobjednik prelazi u viši rang takmičenja - kazao nam je Sejfo Šehović, komesar takmičenja. 

Zdravko Bošnjak, trener SAŠK Napretka, prvoplasirane ekipe iz grupe A, kazao nam je kako je izuzetno zadovoljan igrom svojih igrača tokom sezone.

- Na početku sezone postavili smo visoke standarde. Osvojili smo najviše bodova pa sa pravom očekujemo i plasman u finale - rekao je Bošnjak. 

Bez poraza 

Ekipa Bosna Seme završila je takmičenje bez poraza. U posljednjem kolu savladali su ekipu Butmira rezultatom 4:0 iako je pred kraj susreta utakmica prekinuta. 

- Nezadovoljan sudijskom odlukom, trener Butmira je pred sami kraj susreta, prije zvaničnog sudijskog zvižduka, odlučio prekinuti utakmicu - kazali su u Bosna Semi. 

Semizovčani izbačeni  

Ekipa NK Semizovac 2013 nije uspjela završiti ni prvi dio sezone. Kako su nam potvrdili iz Kantonalnog saveza, ekipa je izbačena iz takmičenja, jer se po drugi put u toku jesenjeg dijela prvenstva nije pojavila na zakazanim utakmicama.