BIH

TREBINJE Maturantski defile predvodio đak generacije Milutin Spaić

Učenici gimnazije "Jovan Dučić"

P. M.

25.5.2015

Svečanim defileom učenika gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju su počele maturske svečanosti.

Prema riječima Dragoslava Banjka, direktora trebinjske gimnazije, u svečanom defileu je bilo 111 maturanata, a đakom generacije je proglašen Milutin Spaić.

- Trebinjska gimnazija postoji od još od 1921. godine, a maturske svečanosti, održavane su skoro svake godine s izuzetkom rata. Tako da slobodno možemo reći da je ovo 90. defile maturanata ulicama Trebinja - rekao je Banjak i dodao da on i svi nastavnici vjeruju da su uradili dobar posao te da su još jednoj generaciji pomogli da odrastu i postanu dobri ljudi, a vrijeme će pokazati jesu li u tome i uspjeli.

Spaić je rekao da je zaista srećan što je baš on izabran za đaka generacije te da će srednjoškolsko obrazovanje pamtiti samo po lijepim trenutcima i da još nije definitivno odlučio koji fakultet će upisati.

- Moj izbor je Beograd. Dvoumim se između nekih tehničkih fakulteta – ali uglavnom moja buduća profesija biće vezana za matematiku ili fiziku - kaže Spaić.

Njemu je po tradiciji pripala čast da zajedno s još dvoje svojih drugara, također odličnih đaka, u ime cijele generacije položi cvijeće na spomenik pjesniku čije ime nosi trebinjska gimnazija, a zatim predvodi i svečanu kolonu od Dučićevog spomenika do hotela "Leotar", gdje je zabava trajala do duboko u noć.

Već po tradiciji maturanti su prošli kroz špalir svojih roditelja, prijatelja, ali i ostalih građana Trebinja koji su izašli da ih pozdrave.