GLOBUS

TRAŽE WOLVERINEA Nasmrt je izbo sestru, majku i očuha

Trostruko ubistvo u Oxfordshireu

(Mi. K.)

25.5.2015

Britanska policija traži Jeda Allena (21) kojeg sumnjiče da je ubio svoju polusestru (6), majku i njenog partnera u njihovom domu u  Oxfordshireu.

U subotu navečer policija je pronašla tijela Philipa Howarda (44), Janet Jordon (48) i njene kćeri Derin Jordon.

Bili su izbodeni nasmrt. Jed je sve donedavno živio zajedno s njima. Policija ga trenutno traži u parkovima sveučilišta Oxford gdje je radio kao čuvar.

Policija je javnost upozorila da je Jed opasan i naglasili su kako se nadaju da će ga uskoro pronaći.

Britanski mediji pišu kako je Jed na društvenim mrežama objavljivao svoje fotografije na kojima je "pozirao" s lovačkim nožem i sjekirom.

Na jednoj se fotografiji vidi i kako pozira sa stisnutom šakom i noževima kao Wolverine kojeg je u filmskom serijalu X-Men glumio Hugh Jackman.

ubistvo

Jane Ilott (68), bivša gazdarica koja je radila za Janet Jordon, rekla je kako su Janet i Jed bili bliski, ali da je Janet imala problema s alkoholom te da se zbog toga često sukobljavala sa sinom.

- Jed je bio tipični tinejdžer koji se nije razlikovao od ostalih - tvrdi Jane Ilott.

Bivši susjedi kažu da je Jed bio tih i pristojan te da ih je uvijek pozdravljao. Jedov biološki otac je trenutno pod zaštitom policije, piše Daily Mail.

Jedov otac i majka se nikada nisu vjenčali, a otac je ubrzo nakon njegovog rođenja oženio drugu ženu. Jedova majka i Philip počeli su zajedno živjeti tek dva mjeseca prije ubojstva te se sumnja da je to bilo okidač.

Osim toga Jed je možda bio i ljubomoran jer je Facebook stranica njegove majke puna fotografija malene Derin dok njega na fotografijama gotovo i nema.

Osim toga Jed je radio i posao koji mrzi te je navodno bio usamljen.