CRNA HRONIKA

Osumnjičeni za ubistvo Marka Đerića predat Tužilaštvu

Devetnaestogodišnji mladić ispalio više hitaca

Redakcija

25.5.2015

Povodom ubistva Marka Đerića iz Trebinja, jedno lice uz izvještaj o Krivičnom djelu ubistvo predato je Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje, saopšteno je iz CJB Trebinje.

Portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović potvrdio je da je jedno lice procesuirano u Okružno tužilaštvo.

"Danas u toku dana CJB Trebinje je dostavio izvještaj o Krivičnom dijelu Teško ubistvo protiv jednog lica. Radi se o licu inicijala R.A. (1996) iz Trebinja zbog sumnje da je počinio krivično dijelo teško ubistvo. Iz člana 149 Krivičnog zakona. Naime on se sumnjiči da je u ranim jutarnjim časovima ispalio više hitaca u pravcu Marka Đerića iz Trebinja, od koga je nastradali zadobio jednu prostrijelnu ranu, i od posljedica toga preminuo na licu mjesta.

U toku dana biće saslušan u Tužilaštvu od strane postupajućeg tužioca, nakon čega će se tužilac izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora,”  rekao je Vukanović i dodao da je u noćas kasno (preksinoć) završena obdukcija tijela nastradalog koju je naložio dežurni Okružni tužilac, a izvršio patolog dr Željko Karan iz Banjaluke.  

"Obdukcija je završena sinoć i radi se o strijelnoj rani čiji je otvor na leđima, a izlaz je u predjelu grudnog koša sa lijeve strane, sa pa nažalost gotovo razorenjem srca, pa je prema tome uzrok smrti očigledan,” rekao je dr Karan i dodao da postoje podaci sa mjesta događaja da je pronađeno sedam čaura, ali je njega pogodio samo jedan metak.

Marko Đerić sahranjen je danas na gradskom groblju Banjevci u Trebinju.

Prema nezvaničnim saznanjima radi se o Radovanu Andrić zvanom Mujke, koji je od ranije poznat policiji. Andrić je kao maloljetnik u noći Dočeka nove 2012 godine hicima iz automatskog oružja teže ranio Nebojšu Vukoja, dok su Miodrag Karić i Aleksandar Crnogorac svi iz Trebinja, zadobili lakše povrede. On bio je među gostima kafića, a do incidenta je tada došlo pošto je pravio nered, udaljen je sa novogodišnjeg dočeka