BIH

Generacija čije je djetinjstvo ostalo u ratu jedna od najuspješnijih

Susret bivših maturanata MSŠ „Enver Pozderović“ iz Goražda

Al. B.

25.5.2015

Bivši učenici Mješovite srednje škole "Enver Pozderović" iz Goražda organizirali su jedan od najmasovnijih susreta. Maturanti iz generacije 2004/2005. godine, koja je iz ove škole otišla u različite dijelove BiH, a neki danas žive i van zemlje, proslavili su desetogodišnjicu mature.

- Mnogi kažu da je ovo generacija za pamćenje, jedna od najuspješnijih poslijeratnih. Naša djetinjstva ostala su u ratu. Na ovom okupljanju nismo se dijelili po razredima i smjerovima, Opća gimnazija, Ekonomska, Poljoprivredna škola, svi smo se skupa organizovali. Nekada smo bili školarci, a danas uspješni ljudi koji su došli iz svih krajeva BiH - pravnici, profesori, nastavnici, farmaceuti, politolozi, državni službenici, policajci, privatni poduzetnici - kazao nam je Armin Čavrk, koji danas radi kao policajac.

Susret maturanata i njihovih nastavnika protekao je uz brojne anegdote i prisjećanja na školske dane, a okončan u sitnim satima, zabavom u goraždanskoj "Drinskoj bašti".

Na rastanku je dogovoreno da će ovakva druženja postati tradicija, jer tokom školskih dana a i kasnije njegovi sudionici ostali su pravi prijatelji.