NOGOMET

Utakmicu BiH - Izrael osiguravat će sve raspoložive snage

Označen kao susret visokog rizika

D.Pa.

25.5.2015

U Upravi policije Minstarstva unutrašnji poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je održan sastanak Štaba za koordinaciju i usmjeravanje aktivnosti na osiguravanje nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja je na rasporedu 12. juna na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

U uvodnom obraćanju policijski komesar Semir Šut ukazao je na značaj ovih aktivnosti, obzirom da  se radi o veoma značajnoj međunarodnom susretu, ocjenjenom kao utakmicom visokog rizika.

Na osiguravanju utakmice bit će angažovane sve raspoložive snage MUP-a ZDK, pojačane specijalnim policijskim jedinicima drugih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Komesar Šut kazao je da je osiguravanje ovog sportskog događaja sigurno jedan od najvećih izazova za policiju ZDK, koja već ima dugogodišnje iskustvo i izvanredne rezultate na osiguravanju drugih međunarodnih nogometnih utakmica, te da će se na obezbjeđenju nastupajuće utakmice iskoristiti sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtjevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih službenika.        

Također, razgovarano je o osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija BiH i Bjelorusije, čije odigravanje je planirano za 11. juni u Gradskoj areni u Zenici.

Zaključeno je da će policijski službenici ove Uprave policije kvalitetno osigurati i ovaj sportski događaj i preduzeti sve potrebne mjere i radnje, kako bi se navedena utakmica održala u sigurnim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.