DIJASPORA

Nastavlja se potraga za novim bh. talentima u Evropi

Baković: Kroz kampove nastojimo nadarene mladiće dovesti među mlade „Zmajeve“

O. B.

25.5.2015

Naredni kamp Fudbalskog saveza BiH bit će održan 25. i 26. jula u Njemačkoj.

Kamp će najvjerovatnije biti održan u Minhenu, a u kombinaciji je i Frankfurt. Do sada su slični kampovi održani u Mihnenu, Ingolstadtu, Malmeu, Zenici i Denveru, a ovaj kamp bit će održan za godišta 1997-2001.

- Tražili smo da to bude u maju ili početkom juna, ali smo na sastanku sa direktorom Pirićem i kordinatorom Muratom Jahom dogovorili da to bude krajem jula iz razloga što selektori i skauti ne bi mogli prisustvovati kampu ako bi bio održan ranije - rekao je jedan od kordinatora Omer Boškailo.

Na tri dosadašnja kampa prodefilovalo je preko 200 dječaka koji igraju u gotovo svim ligama  Evrope.

dsc04521

Arhiva (Pirić, Baković, Tulić i Papac)

- Znamo da u inostranstvu igra veliki broj naših nadarenih igrača i igračica koji bi željeli da igraju za BiH. Svi oni će dobiti priliku da pokažu šta znaju i da se nametnu našim selektorima  omladinskih reprezentacija – kaže generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Bakovića.

Direktor reprezentacije Denijal Pirić kazao je da su talenti već pokazali kvalitet na ovim kampovima, te da je ovo način za proširivanje baze kvalitetnih igrača.

- Sama činjenica da veliki broj tih mladića u inostranstvu igra u velikim klubovima govori da veliki broj njih ima i kvalitet. Ovim projektom u Savezu smo dali svima šansu, a veliki broj njih je to već i iskoristio – kazao je Pirić.

Dres reprezentacija BiH oblačila su 24 momka koja su do sada učestvovala u ovakvim kampovima.

Svi oni koji  žele da učestvuju na ovim kampovima mogu se prijaviti  na brojeve telefona: 0049 1631335264 i 00491713557878, ili putem emaila [email protected] najkasnije do  10. jula.