ZDRAVLJE U KUĆI

TO NAM TREBA! Evo kako skinuti suvišne kilograme za jedan dan!

Ova kombinacija namirnica čisti organizam od toksina

J. Be.

25.5.2015

Ova kombinacija namirnica je odličan izvor hranljivih sastojaka koji čiste organizam, a samim tim utiču i na skidanje kilograma! Dijeta čajem je vrlo popularna, posebno među ljudima koji žele izgubiti višak kilograma brzo, a nakon toga se koristi za održavanje težine.

Napitak od čaja i mlijeka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih materija. Jednodnevnim korištenjem zelenog čaja sa bademovim mlijekom možete skinuti 4 kg teljesne težine i izbaciti sav višak tečnosti iz organizma.

Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mjesečno.

Ukoliko imate bolesne bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mlijeko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primenjivati ovu dijetu pre nego što se konsultujete sa vašim lekarom.

Sastojci:

2 kašike zelenog čaja

1,5 litara mlijeka (nemasnog)

Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice efekat neće biti isti.

Priprema:

Prokuhajte mlijeko, a potom ga pustite par trenutaka da se ohladi (da bude mlako, ne pretoplo), a zatim dodajte dvije kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procijedite i pijte tokom cijelog dana. Popijte šolju ovog napitka svaka dva sata.

Tokom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa će vam voda pomaći da sačuvate balans tečnosti u organizmu.