REGION

POTOP U NOVOM SADU Blokiran saobraćaj u gradu, voda prodire u podrume zgrada

Kiša neprestano pada

(Al. Ti.)

25.5.2015

Veliko nevrijeme je jučer pogodilo Srbiju. Osim jake kiše koja pada gotovo cijeli dan u Novom Sadu je pola novosadskih ulica zbog jake kiše poplavljeno, a nisu pošteđeni ni podrumi pojedinih zgrada, piše Blic.

Na Detelinari u ulicama Rumenačkoj, Partizanskoj i Kornelija Stankovića došlo je do zastoja u saobraćaju, jer automobili nisu mogli da se kreću od količine vode po saobraćajnicama.

Ljudi su bili primorani da guraju automobile, kako bi se sklonili od nabujale vode po ulicama.

poplave-srbija-4

(Foto: Blic)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je zajedno sa članovima štaba za vanredne situacije obišao lokacije na teritoeriji grada na kojima su zbog obilnih padavina ulične bujice izazvale plavljene saobraćajnica i podruma i prizemlja pojedinih zgrada.

Vučević i članovi štaba za vanredne situacije obišli su najugroženije lokacije u gradu - Ulicu Kornelija Stankovića, Kišačkuu, Radničku, Ulicu Vase Stajića, Temerinsku ulicu...

poplave-srbija-2

(Foto: Blic)

"Svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija svih javnih gradskih preduzeća je na terenu. Ekipe ulažu maksimalne napore na otklanjanju problema izazvanih uličnim bujicama i grad će do jutarnjih sati biti u redovnom stanju", rekao je Vučević.

Gradski štab za vanredne situacije čine direktori gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća i članovi Gradskog vijeća.