BIH

Zenički maturanti oprostili se od školskih klupa

Jedna od najvažnijih večeri

D. PAŠALIĆ

24.5.2015

Zenički maturanti proteklih dana proslavili su matursku zabavu, večer na kojoj su posljednji put svi zajedno bili na jednom mjestu. Opraštanje od školskih klupa predstavlja sretan trenutak za sve srednjoškolce budući da se nalaze na živornoj raskrsnici, ali paralaleno sa sobom nosi sjetu i tugu zbog rastanka sa prijateljima iz razreda.

Tako su proteklih dana upriličene maturalne večeri većine zeničkih srednjih škola poput SMŠ Mladost, Ugostiteljske škole, KŠC Sveti Pavao, Prve i Druge gimnazije, Ekonomske, Medicinske škole...

Mnogobrojni maturanti zablistali su u jednoj od najvažnijih večeri u životu, a buduće profesore, doktore, pravnike, ekonomiste ispratili su rodbina i prijatelji. Perspektivna generacija maturanata nije krila osmijeh na licu što se nalaze pred novim razdobljem života, a svako od njih u želji da tu večer zablista posvetio je posebnu pažnju prilikom izbora haljina i odijela.

Ponos profesora ali i roditelja bio je evidentan, a zagrljeni maturanti nastojali su svaki trenutak maturske večeri provesti zajedno, pjevajući i veseleći se.