SPORT

ROLAND GARROS Džumhur vodio 2:0 protiv Južnog, Rus predao meč

Najbolji bh. teniser u Parizu

Mi. K.

24.5.2015

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je u prvom kolu teniskog turnira Roland Garrosu u Parizu odmjerio snage s ruskim teniserom Mihailom Južnim, koji je predao meč na početku trećeg seta.

U tom trenutku naš teniser vodio je s 2:0 u setovima.

Džumhur je do breaka u prvom setu došao pri rezultatom 2:2 u gemovima i poveo s 3:2, a potom iskoristio svoj servis i povisio na 4:2.

Drugi break je donio našem teniseru prednost od 5:2, a onda je nakon svog servisa i 25 minuta igre osvojio prvi set, rezultatom 6:2.

Džumhur je sjajno otvorio drugi set i odmah napravio break te poveo s 1:0. Međutim, Južni je odmah uzvratio breakom i izjednačio na 1:1. Bh. teniser je ponovo napravio break i poveo s 2:1, a nakon toga povisio svoje vodstvo na 3:1.

juzni-rus

Novim breakom je sjajni Džumhur poveo s 4:1 protiv Južnog. Naš teniser je bio siguran pri svom servisu i povisio je na 5:1, a zatim je napravio novi break za osvajanje drugog seta s 6:1, koji je trajao 38 minuta.

Rus Južni bio je osmi igrač svijeta, nastupio je u 21 finalu ATP turnira i osvojio 10 trofeja.

Pobjeđivao i velika imena u svijetu tenisa poput Novaka Đokovića, kojeg je savladao tri puta, kao i Rafaela Nadala, protiv kojeg je slavio četiri puta.

Naš teniser će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz duela Ivo Karlović - Marcos Baghdatis.